Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Без підтоплень та з новими дорогами: у Дніпрі тривають роботи за заявками містян

Нові дороги у найвіддаленіших дворах Дніпра, безпека поблизу зупинок та боротьба з підтопленням цілих районів. У місті, попри війну, продовжуються роботи як за заявками жителів, так і над усуненням аварійних ситуацій.

З травня на ж/м Перемога повних ходом кипить робота. Комунальники ремонтують радянську зливову каналізацію. Через її аварійний стан жителі житломасивів Перемога-4, 5, проспекту Героїв, бульвару Слави та інших прилеглих вулиць, аж до самого житломасиву Сокіл, потерпали від підтоплень у дворах.

«Ми бачимо, роботи капітальні, конструкції капітальні, модульні секції працівники складають, монтується автокраном, я думаю, на довгі-довгі літа його вистачить», — Олексій Самілик,
заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

195 метрів — таку ділянку колектора повністю відремонтують. Конструкція має прямокутну форму з параметрами 5,5 м на 2 м. Це майже вдвічі ширше, ніж було раніше. Комунальники запевняють: під час злив колектор забезпечить максимально надійне водовідведення.

«Була у нас проблемна ділянка. На ділянці від Дніпра до цього місця у нас був поворот, там виконано плавний поворот колектора, і це зайняло багато часу, для того, щоб якісно виконати ці роботи, зараз ми вийшли на пряму ділянку, і зараз роботи підуть швидше, наразі виконано понад 50 %. До кінця року ми маємо це діло завершити», — Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА».

Не забувають у місті й про заходи безпеки.

«Задоволений санітарним станом укриття, вічинене воно, чисте, туалет чистий, але останнім часом ми заходимо в укриття, основною наживою вандалів є електроприбори — ось тут ми як раз бачимо», — Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

Вандали викрали лампу, табличку з написом «вихід» та частково поцупили електродроти.

«Середня вартість розкраденого майна становить близько 13 тис. гривень, роботи з його відновлення електротехнічної частини виконувались у червні місяці і буквально через 2 тижні маємо те, що маємо. Загальна сума розікраденного майна, яке потрібно сьогодні знову відновити, складає 321 тис. грн», — Світлана Літвінова, начальниця управління департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

Загалом коштом міськради встановили 58 модульних укриттів, понад половина з них зазнали пошкоджень від рук вандалів.

А у дворі Донецького шосе, 3, комунальники повністю замінюють асфальтне покриття.

«Зараз усе іде за графіком, і за планом технологічно правильно виконюються роботи, ми бачимо, що старе покриття — на нього нове не улаштовується, оскільки там свої функції і фізико-фізичні функції воно має, воно вже прослужило, я так думаю, з дня будівництва житлового масиву, і його необхідно замінити», — Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

«По можливості тут будуть і паркувальні кишені, підходи до під’їздів, загальна площа робіт складе більш ніж 3 тис. кв. метрів. Ми плануємо тут через близько 5 днів повністю завершити заміну бордюрного каменя, ця бригада піде у сусідній двір робити. Десь через 3 тижні це повністю на цій локації Донецьке шосе, 1-3», — Дмитро Коробов, начальник управління департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

Цього року у Дніпрі за заявками мешканців відремонтували дороги у 25 дворах міста. Наразі роботи ведуться ще на 15 локаціях. 

Читайте також: Філатов про підготовку Дніпра до опалювального сезону: «Місто технічно готове до будь-яких критичних сценаріїв»