Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Бережіть природу: боротьба з незаконним скидом каналізаційних вод у Дніпрі

За скаргою місцевих жителів, в Аптечній балці зафіксували незаконні труби, які скидали каналізаційні відходи у струмок. Найбільша небезпека таких «врізок» – забруднення основної водної артерії міста та країни – річки Дніпро. Як борються з порушниками?

Завдяки зверненню мешканців, у Аптечній балці виявили 3 джерела забруднення річки.

Андрій Олефіренко, начальник ділянки з обслуговування та експлуатації дощоприймальних мереж: «Наразі готуються роботи, які в результаті затомпонують ці трубопроводи для ліквідації таких скидів. Потрібно виконати земляні роботи для того, щоб дістатися цього трубопроводу, дістати вже тампонаж, який ми виготовили».

Пів години і проблему із забрудненням ліквідували, але тут на арену вийшли ймовірні порушники.
Одна з незаконних труб знаходиться в безпосередній близькості до будинку чоловіка. Тож можна припустити, що він і є її власником. Саме тому так обурився на комунальників і знімальну групу.

Проблема зі скидом каналізаційних вод у Дніпрі виникає вдруге.

Ярослав Крисько, заступник директора департаменту екологічної ДМР: «В минулому році ми мали з вами змогу спостерігати, як подібні незаконні діяння громадян присікаються в Амур-Нижньодніпровському районі міста. Правила благоустрою пункт 321 «Правил благоустрою міста Дніпра» чітко вказує, що забороняється скидання стічних вод до мережі зливових каналізацій. Мешканці організували злив каналізаційних вод. Тобто напряму з дому, домогосподарства, без будь-якої очистки вони вивели свою каналізаційну трубу до струмка, який протікає по Аптекарській балці».

За законом, встановлення таких труб — адміністративне правопорушення, яке тягне за собою накладення штрафу. Однак, найгірше – це забруднення довкілля. Екологи закликають створювати вигрібні ями за санітарними нормами на власних територіях.

Читайте також: Керівники міста та області взяли участь у регіональному засіданні Конгресу при Президентові України

https://www.youtube.com/watch?v=tQfPHT8wuns