Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Завершився ремонт у відділенні щодо надання послуг бездомним особам

Затишок та тепло. У відділенні з надання послуг бездомним особам завершився поточний ремонт. У приміщенні модернізували опалення, оновили кімнати та замінили системи освітлення.

Світлана вже рік перебуває у відділенні для безхатьків. Поки їй ніде жити.

«Я відбувала покарання, тому втратила. Родичі не взяли, не вписали мене у приватизацію. Все залишилося сестрі, мама померла, і я ось. Ну, залишилася без житла, сказали, що можна звернутися до цього центру, і я приїхала, мене прийняли», — розповідає дніпрянка Світлана Снагицька.

Жінка згадує, як тут було до ремонту, і ділиться своїми планами.

«Побут був хороший, але були небезпечні батареї, опалення. Зараз, як нас привезли, звичайно, не порівняти з тим, що було. Батареї нові, сподіваємось, що жодних пожеж не буде. Машинка — все є, чудово, їдальня, ремонт — все-все, як хотілося б. У планах у мене звільняється син, дочекаюся сина, допоможуть йому з документацією, зніматимемо житло, вони допомогли, чим могли, документи, все зробили, шукатимемо житло», — ділиться Світлана.

Таких бездомних, як Світлана, понад 46 осіб. Це лише ті, хто перебуває на обліку. З травня тут проводились ремонті роботи. Оновлення вийшло масштабним. 

«Було проведено такі роботи як заміна електропроводки, заміна підвісної стелі, встановлення LED-освітлення. Утеплення підлоги, улаштування керамічної плитки на стіни та на підлогу, для того, аби можна було безперешкодно проводити гігієнічне прибирання та обробку поверхонь. Найголовніше — відділення отримало повноцінну систему опалення, підігрів відбувається за допомогою електричного котла», — говорить Максим Єрьоменко, директор Дніпровського міського центру соціальної допомоги.

Окрім дніпрян, у відділенні перебувають і переселенці.

«Я можу сказати, що бував в усіх прихистках, які є в містах-мільйонниках, і хочу сказати, що на сьогодні у нас в місті Дніпрі, без зайвої скромності скажу, мені так здається, що в нас найкращі умови, які ми будем надавати нашим безхатченкам», — пояснює Едуард Підлубний, директор департаменту соціальної політики ДМР.

Ремонт був виконаний коштом міського бюджету.

Читайте також: “Мінувальника” шкіл у Кривому Розі затримали