Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Авіакриза в Україні: які компанії отримали підтримку від уряду

Через інформацію, що світові страхові компанії припинили страхувати перельоти над Україною, власники суден почали відкликати їх до країн ЄС. Так, ірландський лізінгодавець заборонив українській авіакомпанії SkyUp сідати в Києві, тож пілотам рейсу з острова Мадейра довелося приземлитися в Кишиневі.

Через це 13 лютого Уряд виділив резервні кошти для страхування 23 літаків українських перевізників на суму 16,6 млрд гривень. Мова йдеться про 12 бортів МАУ, 7 SkyUp та 4 Bees Airline.

Як повідомляє avianews.com, на цьому тлі представники SkyUp заявили про продовження перельотів у звичайному режимі, адже після випуску державних гарантій перевізнику вдалося договоритися з державними компаніями.

МАУ відправила кілька бортів за кордон – 5 з них відправили за вимогою лізингодавця, ще 2 – на планове обслуговування. Літаки, на які Україна надала страхові гарантії, залишилися в країні.

Компанії Azur Air Ukraine та Windrose не відправляли запит на підтримку. Ситуація з компанією Bees Airline наразі невідома.