Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Аварійні ситуації: куди звертатися дніпрянам для оперативного вирішення проблем?

У 2018 році у Дніпрі було створено «Міський Контакт-Центр». До цього моменту існувала лише гаряча лінія, куди можна було звернутися для оформлення заявки у паперовому вигляді. Після – питання відправляли в роботу до відповідних департаментів та комунальних підприємств. Згідно Закону України «Про звернення громадян», заявки оформлювалися протягом 30 діб. 

Портал було створено, аби пришвидшити увесь процес: від прийому заявки від громадян та обробки – до вирішення питання. 

«Місто отримало величезну перевагу у зв’язку з тим, що заявки тепер потрапляють одразу напряму до їх виконавців, оминаючи усю бюрократичну процедуру, яка була раніше. Це значно пришвидшило їх обробку та реалізацію. А також налагодило комунікацію з громадянами», – розповів Антон Андрієнко, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників.

Наразі – це працюючий інструмент, яким може скористатися будь-який небайдужий містянин. Звернутися до контакт-центру можна для оперативного вирішення аварійних питань. На сьогодні в КЦ існує 19 напрямів, за якими можна звернутися. 

Про що можна повідомити:

Як швидко відреагують на мою заявку?

Строки розгляду звернень контролюються автоматично в системі. Строк розгляду встановлюється автоматично, згідно з класифікатором питань та визначеним по кожному виду питання строком.

«Якщо говорити про строки виконання, то у кожного виду робіт вони різні. Якщо це аварійні питання – вони мають вирішуватись протягом 6 годин, короткострокові – 24 години, середньострокові – 72 години, довгострокові – протягом тижня», – зазначив Антон Андрієнко

Звернення приймаються цілодобово. 

Куди повідомити про виявлені аварійні ситуації?

 

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/02/chat-bot_kts_videoinstruktsiia.mp4

• Чат-бот (Viber, Telegram за назвою «Чат-бот Контакт-центру м. Дніпра»)

Про перевагу роботи саме чат-боту розповів Антон Андрієнко, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників:

«Чат-бот запустили у листопаді 2021 року. Він ще більше спростив роботу системи для містян. Тепер не потрібно навіть заходити на сайт або завантажувати додаток на телефон. Просто відкриваєш чат-бот, обираєш потрібний розділ і в ньому залишаєш свою заявку».

Для оформлення заявки будь-яким способом потрібно буде вказати свої дані: ім’я, прізвище, адресу та номер телефону. Це вимога згідно Закону України «Про звернення громадян». Якщо заявка ніким не підписана – вона не може бути опрацьована. 

Статистика звернень

На сайті порталу є інтерактивна мапа, на якій можна подивитись статистику звернень по всьому місту за день\тиждень\місяць, а також переглянути ефективність виконавців: 

Детальну статистику також можна побачити і у мобільному додатку:

«В порівнянні з 2020 роком, у 2021 році до системи надійшло на 30% більше звернень:  59779 звернень зафіксовано у 2020 році, 77 758 –  у 2021», – повідомляє Олена Королькова, начальниця відділу розвитку електронних сервісів департаменту інформаційних технологій.

Такі дані свідчать: вдосконалення системи спрощує її використання і все більше містян активно долучається до використання Контакт-центру.