Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Авангард» потребує реконструкції: чи відновлять легендарний стадіон

Легендарний стадіон «Авангард» реконструюють? Питання досі відкрите, бо через 590 постанову Кабміну такого обсягу роботи проводити нині не можна. Що думають з цього приводу місцеві та як влада хоче реконструювати легендарний спортивний комплекс? 

Стадіон «Авангард» колись був перлиною ж/м Придніпровськ. Він був базою для тренувань багатьох легендарних спортивних команд України. Але зараз тут геть занедбане та старе поле. Втім, серед місцевих стадіон і досі популярний. Тому люди вважають: його треба реконструювати!

«Нашим дітям потрібне майбутнє, де вони можуть себе показувати».

«Для хлопців, для дітей, для всіх важливо. У футбол хай грають, просто можна побігати, на велосипеді покататись».

«Люди все одно ходять туди, займаються фізкультурою, спортом. І зараз ходять навіть».

«Рано чи пізно, все одно війна закінчиться. І можна було б відновити, щоб там проводити, припустимо, уроки фізкультури чи змагання, чи якісь олімпійські ігри, як, наприклад, раніше в класах робили».

Знаючи історію цього місця, найдоцільніше було б зробити тут велику футбольну базу, вважають спортсмени.

Антон Кодрін, футбольний тренер: «Велику гарну футбольну базу з майданчиками, з інтернатом якимось, щоб там діти жили іногородні. І з комплексами, басейни, легкоатлетичні майданчики й тренажери. Повноцінну дитячу спортивну футбольну базу».

Але через повномасштабне вторгнення росії та постанову 590 Кабміну — це лише мрії.

Юрій Федько, голова Лівобережної адміністрації: «Комплексна реконструкція цього стадіону дуже великої кількості коштів потребує. На сьогоднішній день не можемо вирішити питання, хто буде фінансувати такий об’ємний проєкт. Тому на сьогоднішній день виступили з ініціативою про виставлення його на аукціон, без зміни цільового призначення. Тобто стадіон має бути стадіоном, спортивним майданчиком».

Втім, як довго містянам чекати на реконструкцію — питання досі відкрите.

Читайте також: Дніпровський бадмінтоніст Данило Боснюк став віцечемпіоном турніру в Мексиці