Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Атака на “Київстар”: чому абонентам заблокували доступ до нацроумінгу та чи є витік абонентської інформації?

Відучора мережа Київстар зазнала потужну хакерську атаку. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого не працює мобільний зв‘язок та інтернет.

Абонентам «Київстару» заблокували доступ до нацроумінгу, щоб не перенавантажувати інші мережі. Про це повідомляють у Держспецзв’язку.

Це зробили за запитом СБУ. Поки що абоненти не зможуть перемикатися на інших операторів.

У Держспецзвʼязку закликають людей максимально користуватися Wi-Fi, а власників громадських закладів — зробити мережі Wi-Fi доступними для всіх.

Відповідальність за атаку на Київстар взяли на себе російські хакери із групи «Солнцепек». За їхніми словами, команда хакерів “проникла в мережу оператора і міцно закріпилася там”.

Було знищено внутрішню мережеву інфраструктуру організації, яка забезпечує зв’язком не лише звичайних українців, а й військових.

Також пишуть, що їхнім хакерам ніби-то дісталися особисті дані клієнтів компанії: ПІБ, паспортні дані та адреси. Київстар цю інформацію спростовують.

Проте, у “Київстарі” спростовують інформацію про витік абонентської інформації та персональних даних під час хакерської атаки.

“Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів. Крім того, чутки про знищення наших “комп’ютерів і серверів” — це фейк”, — йдеться у повідомленні компанії.

Також президент “Київстару” Олександр Комаров сповістив, що у другій половині дня планується відновлення деяких серверів: “В нас є план, який ми прийняли вчора. Ми рухаємося згідно з цим планом. Поки що, попри всі перепони, нам вдається його реалізовувати. Але не зовсім вчасно. Ми розраховували, що зможемо повертати деякі сервіси в першій половині дня сьогодні. Бачимо, що цього не станеться. Але рухаємося до того, щоб почати відновлювати деякі сервіси в другій половині дня.”

Кіберполіція попереджає, що зловмисники створюють у месенджерах фейкові боти та розповсюджують фішингові посилання.

Інформацію про компенсації та строки відновлення отримуйте лише на офіційному сайті Kyivstar або на офіційній сторінці Facebook.

Читайте також: «З такими боргами нам усе важче якісно надавати послуги водопостачання», – представник КП «Дніпроводоканал» про 850 мільйонів боргу від споживачів