Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Асоціація міст України заявила про готовність зустрічі із президентом щодо законопроєкту 5655

Асоціація міст України вважає, що Президента дезінформують про те, що  начебто половина органів місцевого самоврядування підтримує законопроєкт 5655. А відтак — просить зустрічі з головою держави, аби навести аргументи про небезпеку згаданого законопроєкту. 

«6 червня 2023 року Ви відповіли під час прес-конференції журналісту, що половина органів місцевого самоврядування підтримує закопроєкт 5655, а половина не підтримує, тому Вам необхідно провести окрему зустріч з головами громад. Вважаємо, пане Президенте, що Вас дезінформують щодо наявності, начебто, підтримки громадами законопроєкту 5655. Ми, сільські, селищні, міські голови більшості громад України готові зустрітися з Вами та навести аргументи про небезпеку законопроєкту 5655 для децентралізації, процесу відновлення українських громад і безпеки громадян», — йдеться у зверненні АМУ до Президента Володимира Зеленського. 

Нагадаємо, Асоціація міст України представляє інтереси 1 009 із 1 470 громад країни. Її членами є 608 сіл, селищ і 401 місто.

Законопроєкт 5655 був ухвалений парламентом у грудні, попри протести мерів, голів громад, архітекторів та активістів. Його ключовою авторкою є голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк. За її словами, законопроєкт допоможе зробити містобудування прозорим. 

Після ухвалення законопроєкту президента просили його ветувати – відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів. Однак президент цього не зробив, тож 5655 перебуває в підвішеному стані. На пресконференції Володимир Зеленський сказав, що половина мерів українських підтримують цей законопроєкт, а інша половина – ні. Він зазначив, що хоче почути обидві сторони і обговорити з ними наслідки закону.

Читайте також: Обміняти старі лампи на LED тепер можуть освітні заклади та лікарні