Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«АрселорМіттал Кривий Ріг» зменшує навантаження для працівників та скорочує зарплати

Металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг» оголосив про зменшення навантаження для працівників до 2/3 та скорочення зарплат. Про це йдеться у зверненні головного директора підприємства Мауро Лангобардо.

У підприємстві зазначають, що через блокування портів російськими окупантами виникли труднощі з експортом продукції, яка зараз продовжує зберігатися на українських складах.

“Ми повністю перебудували нашу логістику, зараз співпрацюємо з Укрзалізницею і намагаємось експортувати як залізорудний концентрат, так і чавун, щоб забезпечити наш комбінат доходом, а державний бюджет – податками. Витрати на те, щоб доставити сировину до нашого підприємства, а продукцію до замовників, виросли у 5 разів. 

Останнім часом Укрзалізниця та залізничні компанії Європи не справляються з величезним обсягом залізничних вантажоперевезень з України: не вистачає потужностей. Обсяги нашого експорту вимушено зменшуються, продукція залишається на складах в Україні”, — йдеться у повідомленні. 

Також Укрзалізниця підняла тарифи перевезень на 70%, тому, враховуючи ці фактори, компанія вимушена скоротити витрати, зазначає Лангобардо. Тож з липня переважна частина колективу, включно з топменеджментом та працівниками-іноземцями, працюватиме на 2/3 навантаження зі скороченням зарплат.

Читайте також: Виловили понад 1 тонну риби: на Дніпропетровщині затримали браконьєрів