Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Англійська, східні танці та аеробіка для студентів Університету третього віку

Як привітатися, розповісти про свої справи або ж спитати дорогу до аптеки чи магазину. Цьому навчають на уроках англійської мови, які проводять в Університеті третього віку. Одне з таких занять сьогодні відвідав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько, який є черговим по місту.

«Ми вже не перший рік проводимо заняття з іноземних мов для наших учасників і бачимо, що є запит на такі практичні заняття. Люди в будь-якому віці хочуть розвиватися та дізнаватися нове. А з 2022 року кількість бажаючих записатися на заняття з англійської мови збільшилася, бо під час війни багато в кого рідні поїхали за кордон. І наші учасники планують подорожі до рідних і хочуть вільно спілкуватися в інших країнах», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько.

Пані Юлія вивчає англійську мову разом зі своїм татом. Жінці 61, а її батьку – 86, але вона впевнена, що вік не є перешкодою для нових знань.

«Я вивчала англійську мову в університеті і потім нею не користувалася, але зараз відчуваю, що треба мати такі знання напоготові. Тому я пішла на початковий рівень вивчення мови, аби активувати цю область мозку. Раніше я ще думала, що за необхідності зможу користуватися перекладачем в телефоні, але знайому розповіли, що там не все правильно перекладає, тому краще мати знання в голові, ніж у додатку», – розповідає учасниця УТВ Юлія Кулябко.

Наразі в Університеті третього віку сформовано 6 груп для вивчення англійської, у кожній по 13 людей, аби приділити увагу кожному. Загалом курс вивчення мови складається з 10 занять. Крім англійської, учасники УТВ можуть також відвідувати заняття з вивчення німецької мови.
Також в університеті триває набір в групи для тих, хто хоче володіти польською мовою.

Крім вивчення мов в Університеті продовжуються традиційні заняття, які так полюбляють учасники, а саме: східні танці, зарядка, скандинавська ходьба, китайська гімнастика «Байлун бол», черлідинг та аеробіка, основи робіт зі смартфоном та айфоном, а також консультації з юристами та групи психологічної підтримки й терапії.

З початку цього року до УТВ записалися вже 502 нових учасники. Загалом учасниками УТВ є більше 15 з половиною тисяч людей.

Учасниками Університету третього віку може стати будь який громадянин, який зареєстрований у Дніпрі. Є критерії по віку – для жінок – це від 55 років, для чоловіків – від 60 років.

Для цього потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копії наступних документів:

Всі документи потрібно принести за адресою – вулиця Старокозацька, 40Б.

Читайте також: «Дніпро — перше місто в Україні, де з’явився колесовідбійний брус європейського зразка, який є найкращим на ринку», — представниця Дніпровської міської ради