Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Зібрав понад 30 сонячних панелей для захисників: історія психотерапевта у минулому, а нині зв’язківця з Петриківщини

Через місяць від початку війни до Володимира надійшов запит. Хлопцям з передової потрібен був пристрій для підзарядки гаджетів – мобільних та військових. Він зібрався з думками, як і що робити, та став до роботи. Зібрав понад 30 сонячних панелей. Кожна – унікальна, під конкретні запити захисників. Історія психотерапевта у минулому, а нині зв’язківця з Пертиківщини у рубриці Дніпропетровської ОВА «Творці перемоги».  

«Чесно відпрацював лікарем двадцять років. Був психотерапевтом, – розказує Володимир. – Пішов на пенсію. Коли вже набридло пересуватися між холодильником і телевізором, зайнявся ремонтами. Лагодив комп’ютери та принтери. Доріс до провайдера. Нині забезпечую Інтернетом шість населених пунктів».

Надаючи людям можливість бути онлайн, сам Володимир месенджери не сприймає. Немає його і у жодній з соціальних мереж. Каже, вистачає звичайного телефону і пошти.

«Чимало моїх товаришів сьогодні на передовій. З ними є домовленість. Якщо їм щось треба, вони телефонують. Я їм не надзвонюю, бо справ у них, окрім потеревенити зі мною, вистачає», – ділиться чоловік. 

І перший такий запит надійшов через місяць після початку повномасштабної війни. Захисникам потрібен був пристрій для підзарядки телефонів та рацій.

«Зателефонував знайомому електрику. Попитав, що й до чого. Знайшов в онлайні все необхідне – панелі, дроти, кріплення, інвектори. Волонтери все викупили, а далі робота руками та головою. Паяв, збирав все так, щоб і зручно було у користуванні, і пристрій був захищений», – пригадує Володимир.

Читайте також: Як підготуватися на випадок тривалого відключення електрики