Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Жителі Зеленодольської та Широківської громад відтепер можуть подати заяву на компенсацію за зруйноване житло через «Дію»

Мешканці Зеленодольської та Широківської ОТГ можуть подати заяву на компенсацію за зруйноване внаслідок російської агресії житло через додаток «Дія». Про це повідомила заступниця начальника управління департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА  Людмила Король. Також вона розповіла, що з травня отримання допомоги на проживання буде проводитись за чіткою схемою. Однак коло переселенців, які можуть отримати допомогу, звужено.  

«Допомогу надаватимуть людям, які перемістились з території, де ведуться активні бойові дії, та людям, чиє житло внаслідок обстрілів було зруйновано або взагалі непридатне для проживання. Також цим особам необхідно подати заяву на відшкодування збитків через «Дію» у розділі «Пошкоджене майно», – зазначила Людмила Король. 

Загалом станом на 3 травня на Дніпропетровщині перебуває 270 тисяч переселенців, з них  майже 52 тисячі дітей, 8 тисяч осіб з інвалідністю та 37 тисяч людей похилого віку. 

«Хочу нагадати, що уряд розробив два варіанти отримання довідки ВПО та отримання фінансової допомоги на проживання – онлайн та офлайн. Онлайн-довідку оформлюють через додаток «Дія». У розділі «Послуги» можна отримати статус ВПО, після чого у розділі Єпідтримка замовити фінансову допомогу. Послугою можуть скористатися тільки ті переселенці, які до цього не мали статус ВПО. А офлайн отримати статус ВПО можна через органи соціального населення за місцем фактичного проживання, через ЦНАП чи через уповноваженого голову територіальної громади. Переселенцям потрібно надати пакет необхідних документів та власний рахунок IBAN», – додала Людмила Король. 

Для отримання консультації переселенці можуть звернутися за цими телефонами: 056 720 95 48, 056 720 95 49, 068 240 68 29.