Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Захищаючи Україну, загинув Олександр Онищенко з Кривого Рогу

18 січня обірвалося життя Захисника України, гірника очисного забою дільниці №5 шахти «Криворізька» Олександра Вікторовича Онищенка. Про це йдеться на сайті АТ Кривбасзалізрудком.

Олександр Вікторович народився 11 травня 2000 року у Кривому Розі. Після закінчення школи вступив до Гірничого коледжу ДВНЗ «Криворізький національний університет», у якому здобув спеціальність «Підземна розробка корисних копалин». Практику проходив на Криворізькому залізорудному комбінаті. Трудився гірником підземним на слюсарно-господарській дільниці шахти «Криворізька». Після закінчення навчального закладу працевлаштувався на цю ж шахту, де й пізнавав тонкощі професії гірника очисного забою. 9 місяців працював учнем ГРОЗа слюсарно-господарської дільниці. У 2020 році обійняв посаду ГРОЗа дільниці №5.

З 27 липня 2020 року до 23 грудня 2021 року проходив строкову службу у Збройних силах України. 25 лютого 2022 року був мобілізований під час повномасштабної агресії рф проти України, як досвідчений воїн. Мріяв жити у вільній і незалежній Україні та мати щасливе майбутнє, тому був мужнім, сильним і незламним Захисником, яким пишалися рідні, друзі, колеги та побратими. У званні старшого солдата ніс службу стрільцем-снайпером відділення охорони взводу охорони роти охорони військової частини А3750. Виконуючи бойове завдання, отримав важке поранення і 18 січня помер в лікарні.

Без чоловіка залишилася дружина Дар’я Олегівна.

Читайте також: У Дніпрі почали відновлювати будинок, який постраждав від обстрілу терористів 14 січня