Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Загадковий врожай: гарбузи та кабачки цвітуть в парку Дніпра

Величезні гарбузи та соковиті кабачки ростуть в самому центрі парку, на місці, де ще зовсім недавно була звичайна клумба квітів. Поки що ніхто не може пояснити, як ці рослини тут з’явилися. Деякі говорять про містичну силу, інші ж кажуть, що це може бути жартівливий вчинок.

Відвідувачі парку не приховують здивування. І фантазують, яку ще городину хотіли б бачити на клумбі. Найбільше міні-город подобається дітям.

“Вони можуть подивитись, як в умовах міської середи вирощуються фрукти, овочі тобто в природі вони не ростуть так як на полицях супермаркетів з’являються, це з впізнавальної точки зору, навіть дуже корисно, ми вважаємо”, – відзначила представниця департаменту парків та рекреацій ДМР Катерина Гришина.

За сімейством гарбузових дбають комунальники, а врожай планують використати на святкуванні дня врожаю. Розширювати міні-город поки що не планують.

Врожаї овочів з клумб у парках вже збирали у Кривому Розі та Львові. А в Європі взагалі пропонували зробити це проектом «Місцеве Садівництво», де засіяти власну грядку рекомендували усім охочим. 

Чи очікувати на подібні проекти у Дніпрі, питання часу та реакції дніпрян.

Читайте також: Затоплений двір: як вирішити проблему?