Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З Дніпра до Трускавця: синів і доньок захисників та дітей-переселенців відправили на оздоровлення 

З Дніпра до Трускавця відправили на оздоровлення 30 дітей. До табору поїхали сини і доньки захисників та переселенці. Там вони пройдуть психологічну реабілітацію. За допомогою арт-терапії, символдрами, групових занять фахівці навчать боротися зі стресом, повідомляють в обласній адміністрації. 

У таборі на дітей чекає безліч пригод. Групові заняття, анімація, екскурсії та майстер-класи. Акцент – на психологічному розвантаженні. Зняти стрес і розкритися допоможуть арт-терапія та театр символдрама. Профінансували реабілітацію благодійники.

На відпочинок Анна відправила 12-річну Дашу і 14-річного Данила вперше. Родина виїхала з Ірпеня у березні 2022-го. Тоді місто вже було потрощене. Більше року мешкають у Широківській громаді Дніпропетровщини.

«Спочатку діти сильно переживали. Цілий рік у них не було друзів, до того ж навчалися дистанційно. Тільки нещодавно почали соціалізуватися, знайомитись. Вважаю, такий відпочинок допоможе їм подолати страшні події», – поділилася Анна. 

Перші три дні з дітьми працюватимуть лікарі. Потім – психологи. Допоможуть побороти стрес, зняти емоційну напругу, навчать вправам для заспокоєння. А ще – відновити режим сну, харчування. Усе це – у формі гри.

Юлія проводила синів Дениса і Ярослава. Каже: війна повністю змінила життя дітей.

«Ми виїхали із Запоріжжя у жовтні через постійні обстріли. Не покидали рідне місто до останнього. Зараз діти майже завжди сидять вдома, немає ніякого спілкування. Переживають через повітряні тривоги. Хочу, щоб вони відволіклися і знайшли друзів»,  поділилася Юлія. 

Сестрички Олена і Таня вирушили до табору вперше. Перед поїздкою міцно обіймають батька. Тато Віталій впевнений: відпочинок піде їм на користь.

«Хвилюємося, але дуже раді, що їдемо. Хочемо знайти нових друзів. А ще – плавати у басейні, грати на свіжому повітрі. Думаємо, на нас чекає багато розваг», – поділилися дівчата. 

У Трускавці діти проведуть три тижні. Зміна триватиме до 9 липня.

Читайте також: Жителі Дніпра зібрали гуманітарну допомогу для херсонців