Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Всі запити ППО на 101%: Корбан про пріоритети Дніпра в підтримці ЗСУ

— Повернімося знову до дронів, але цього разу хорошим, які допомагають нам боротися з ворогом. Нещодавно видання «Наші гроші» опублікувало рейтинг закупівель БпЛА через Prozorro, Дніпро виявився абсолютним чемпіоном – куплено дронів на 122 млн. На другому місці — Кривий Ріг, решта далеко відстає. А ми пам’ятаємо, ще більше року тому Ви як голова Штабу ради оборони Дніпра концентрувалися на дронах, пікапах і вантажівках для ЗСУ, закликали всіх наслідувати приклад Дніпра. Дрони та автомобілі стали одними з ключових потреб для успіхів ЗСУ. А тепер, в очікуванні великого контрнаступу, яка допомога громад нашим воїнам стане найважливішою? І чому зараз більше уваги приділяє Дніпро у цьому плані?

— Тут все залишається, як і раніше. Справді, як були визначені тоді ці цілі в перший період початку війни – це насамперед дрони, це розвідувальні дрони, це «Мавіки», «Матрикси», це дрони, які можуть атакувати, це невеликі дрони — такі, що можуть нести невеликі заряди для атаки по позиціях ворога. І, безумовно, це транспорт — це пікапи та вантажівки.

Крім того, пріоритет також залишається за силами протиповітряної оборони. Тобто тут допомога громади, так би мовити, необмежена. Всі запити, які приходять від сил протиповітряної оборони до міста, на допомогу, всі запити задовольняються на 101%, я можу сказати.

Тому ці програми зараз продовжуються, пріоритети ті самі.

Я думаю, найближчим часом ми побачимо великі закупівлі, у тому числі дронів, у тому числі нових вантажівок, вже їх знайдено. У тому числі пікапів нових, які прийдуть і передаватимуться різним частинам ЗСУ.

Я думаю, що ця інформація висвітлюватиметься і розкриватиметься в тих межах, в яких можна інформувати людей, — зазначив голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан в етері каналу ДніпроTV.

Читайте також: У Дніпрі проводять комплексний ремонт бульвару Слави