Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Всебічна підтримка: у Дніпрі пройшла зустріч ветеранів з представниками громадських організацій

Як допомогти людям з військовим досвідом швидше повернутись до звичного життя? Всеукраїнська програма ментального здоровʼя “Ти як?” розпочинає нову кампанію за участю ветеранів. У різних регіонах України, в тому числі у Дніпрі, пройшли зустрічі ветеранів з представниками громадських об’єднань.

Ігор з 2014 року захищає нашу країну. Попри травму ноги, він повернувся до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення.

“Перший раз це було, коли звільняли місто Красногорівка. Отримав поранення в ногу. З такими пораненнями ніхто не йде далі, тому залишилися чекати, коли все закінчиться. Це було бойове поранення. А потім вже мінне – у Мар’янці”, – розповів представник ГО “Міська організація інвалідів та воїнів АТО “Захисники Дніпра” Ігор Вольва.

Разом з побратимами Ігор прийшов на захід, присвяченій підтримці ветеранів та членів їхніх родин. Їх турбує питання лікування та реабілітації поранених захисників.

Основні складнощі – це лікування ветеранів та інвалідів війни, які зараз перебувають в ЗСУ. Багато інвалідів війни та ветеранів, які вже списані та не служать, скаржаться, що їх не лікують. Ми тримаємося разом, ділимося інформацією та шукаємо варіанти, як отримати лікування, – сказав Ігор Вольва.

На зустрічі громадські організації презентували свої напрацювання. А запрошені ветерани розповіли про проблеми, з якими стикаються на “гражданці”. Зокрема, торкнулися теми працевлаштування, навчання та психологічної підтримки.

Представники недержавних, донорських та ветеранських організацій обговорили кроки для покращення і розвитку ветеранської політики на Дніпропетровщині.

“Цей місяць у нас присвячений ветеранам, ветеранській тематиці. Це як поєднати досвід цивільної людини і досвід людини з бойовим досвідом, як привернути увагу до того, що в нас багато чого робиться, як про це говорити, щоб воно розповсюджувалось і стало доступним”, – сказала регіональна координаторка програми “Ти як?” Вікторія Панченко.

Подібні зустрічі одночасно пройшли в більш ніж 10 регіонах України. Вони є частиною програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Читайте також: “Підтримка ветеранів: шляхи та інновації”: на Дніпропетровщині громадські організації презентували свій досвід