Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Волонтери Дніпра шукають тваринам домівки

З Харкова, Маріуполя, Бахмута і навіть з передової. Щотижня дніпровські волонтери вивозять чотирилапих з розтрощених окупантами міст і сіл. Половина котів і собак скалічені і потребують допомоги. У притулках Дніпра вже знайшли тимчасовий прихисток майже 300 тварин.

«Я думав одразу маленьке кошенятко взяти. Але подумав, скільки зараз пропащих котів. Ті, що з Маріуполя постраждалі, з Харкова».

Сергій Чепіга давно хотів завести чотирилапого пухнастика. Та коли прийшов до притулку – розгубився. Визначитися з вибором допоміг кіт на прізвище Семен.

Сергій Чепіга, дніпрянин: «Сподобалися дуже багато котів. Тут дуже доглянуті котики. Ну дивіться, якщо до цього підійти — як можна цього котика не взяти? Такий ласкавий, добрий, хіба можна йому відмовити?»

В цьому приміщенні близько 80 котів. Половину з них вивезли з окупованих рашистами територій – їх покинули власники. Волонтери впевнені: якщо знайти котику домівку – врятуєш двох. Бо з’явиться вільне місце у притулку.

«Вона до нас приїхала з Харкова, з Салтівки. Коли почалася війна, дім її розбомбили. І ця кішечка приходила у свій під’їзд щодня».

Надія Пуріс, волонтерка: «Здебільшого вони стресують, бояться будь-яких звуків гучних. Спочатку вони такі, потім ми вже їх соціалізуємо, адаптуємо, доглядаємо. Вони потихеньку відходять».

В інших притулках «Вірності» утримують майже дві сотні собак.

«Це Нікуша, яка прийшла до позицій наших бійців вже знесилена, зневоднена, з перебитим тазом і просила допомоги».

Цього собаку через постійні обстріли волонтери не могли вивезти 2 тижні.

«Ми її відкормили, стерилізували. Зараз вона почуває себе дуже добре, і ми сподіваємося знайти їй добру родину, яка б її любила».

Годують і лікують чотирилапих волонтери за власний кошт. Допомагають і благодійники.

Ірина Біла, кураторка притулку: «Ми розуміємо, що потрібен постійний контроль, постійна підтримуюча терапія. Все це потребує додаткових засобів. Я сподіваюся, що, як і раніше, нас не кидали, так і в майбутньому нас не кинуть. Кормами, ліками та турботою».

Приват Банк: 5168745031948828
Монобанк: 4441114402003428

Допомогти чотирилапим, які також потребують нашого захисту, може кожен. Реквізити організації «Вірність» на екрані.