Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В Енергодарі окупанти силою, зі стрільбою та побиттям розігнали мирну акцію протесту

В тимчасово окупованому Енергодарі рашисти застосували силові методи до рятівників, які вийшли на підтримку викраденого начальника пожежно-рятувального загону Віталія Трояна. Силою, зі стрільбою та побиттям, розігнали мирну акцію протесту ДСНСників. Про це повідомляють у в пресслужбі НАЕК Енергоатом.

«В Енергодарі окупанти силою, зі стрільбою та побиттям вогнеборців, розігнали мирну акцію протесту. Пошкодили пожежні автівки, порозбивали скло. На додачу до викрадення начальника державного пожежно-рятувального загону Віталія Трояна тепер забрали до себе ще й виконувача його обов’язків С. Пилинського», – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 20 травня, на протест проти викрадення Трояна вийшли співробітники пожежної частини. Вогнеборці разом із технікою вишикувалися перед міським палацем культури «Сучасник» в окупованому Енергодарі.

За інформацією НАЕК Енергоатом рятувальники виставили 14 одиниць спецтехніки.

У відповідь російські окупанти направили на місце проведення акції 14 одиниць своєї військової техніки, а також близько сотні солдатів. Вони почали розганяти учасників протесту, застосовуючи силу, бити вогнеборців та намагалися пошкодити пожежно-рятувальну техніку.

За інформацією Енергоатому, окрім побиття, окупанти також застосували вогнепальну зброю.

Мирну акцію протесту рашисти розігнали та вивезли в невідомому напрямку виконувача обов’язків начальника державного пожежно-рятувального загону С. Пилинського.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/05/img_8363.mp4