Site icon Телеканал «ДніпроTV»

В Дніпрі медичні заклади міста забезпечують резервними оптоволоконними лініями інтернет-зв’язку

Черговий по місту, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков, перевірив виконання доручення міського голови щодо забезпечення медичних закладів резервними каналами зв’язку на випадок екстреної ситуації у зв’язку з воєнним станом в країні.

Сьогодні, 6 січня, в одному з медико-санітарних центрів міста закінчуються роботи з прокладення оптоволоконних мереж, що дає можливість медичному закладу користуватися не лише послугами провайдерів для отримання Інтернету, а і мати запасну надійну лінію за рахунок власної міської оптоволоконної мережі.

Такі заходи мають на меті забезпечити ефективне користування програмним забезпеченням у лікарні: ведення електронного запису та прийому пацієнтів, виписування електронних рецептів на ліки, вакцинація, виписка та видача лікарняних листів, передача медичних записів до e-Health.

Швидкість інтернету на міській лінії становитиме від 100 мгбт до 10 ггбт за секунду.

Інтернет-провайдери, послугами яких також користуються медичні заклади міста, обслуговують не лише комунальні заклади, а й приватних осіб, мешканців житлових масивів, де розташовані комунальні заклади, тому в умовах обмеженої пропускної можливості каналів цих провайдерів, бажано мати додаткові міські оптоволоконні мережі, які допоможуть забезпечити надання послуг на більш високій швидкості в умовах пікового навантаження мережі провайдерів. Адже надання послуг з охорони здоров’я містянам потребує додаткових гарантій та дотримання стандартів.

Такими резервними міськими лініями забезпечено вже 9 медичних закладів міста.

На території центру розташовано комутаційний вузол, який забезпечує зв’язком найближчі заклади освіти. Фахівці КП “ІНФО-РАДА-ДНІПРО” здійснюють огляд обладнання та підтримують його у робочому стані.

В закладі є і комплект обладнання для організації резервних каналів зв’язку. Він призначений для безперебійної роботи центру за будь-яких умов.

На сьогодні місто планує надати та встановити такі комплекти у 19 медичних закладах Дніпра.

Читайте також: Громада на першому місці: як у Дніпрі вирішують проблеми комунального характеру завдяки місцевим жителям