Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Уперше в історії три тенісистки з України вийшли в четверте коло турніру серії Грендслем – це національний рекорд

Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у четвертому колі турніру серії Грендслем. Це сталося на першому тенісному мейджорі нового сезону – Australian Open-2024. До цього на Australian Open до цієї стадії не проходили навіть дві українки одночасно, повідомляє Суспільне.

Відразу сім українських тенісисток стартували в основній сітці AO-2024, 4 з них — Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк і Даяна Ястремська — вийшли у третє коло турніру, побивши національний рекорд на цій стадії.

Однак до четвертого кола вперше в історії Australian Open пробились три українки — вилетіла лише Леся Цуренко, , яка поступилась другій ракетці світу Аріні Сабалєнці. Костюк і Ястремська вперше подолали третій раунд у Мельбурні, Світоліна — учетверте.

Наразі Україна має найбільше представництво серед усіх країн у четвертому колі жіночої сітки AO-2024. Друге місце посідають Чехія і США.

Читайте також: Це мій обов’язок як громадянина – допомагати Україні», — переможець акції «Здай вторинну сировину — зігрій теплом військових» прокоментував участь у проєкті