Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Унікальний дрон: дніпрянин розробив штурмовик на колесах

Залізний воїн. Дніпрянин створив унікальний дрон, який замість солдата може штурмувати посадки, підбиратись впритул до ворожих позицій і вести по них вогонь. Штурмовий піхотний дрон – на колесах, керується дистанційно, а його заряду вистачить на 10-годинний бій.

Штурмовий піхотний дрон здатен пробиратись лісами впритул до позицій росіян і вести по ворожих позиціях вогонь. Дистанція прицілу – 600 метрів. Керувати ним можна на відстані 8 кілометрів.

Цю смертоносну для ворога машину створив дніпрянин Олександр. На розробку пішло понад півтора року.

“Мій знайомий загинув при штурмі на Харківському напрямку. Ця трагедія змусила мене замислитися над тим, чому гинуть люди, коли можна створити машину, яка буде їздити і захоплювати позиції”, – зазначив розробник дрона Олександр.

Над створенням дрона працювала команда з семи людей. Це і друзі Олександра, і запрошені спеціалісти. Святослав допомагав з програмним забезпеченням та електронікою.

“Основна складність полягала в тому, щоб спроектувати, як воно буде розділено та розміщено, щоб блок управління був окремим від самої конструкції. Спочатку я розробив основну базу програми вдома, а потім вже працював з готовим обладнанням. Це зайняло у мене 9-10 місяців, включаючи розробку обладнання. Тобто, мені потрібно було розбирати та замінювати деякі деталі”, – сказав Святослав.

Це перший і поки що єдиний такий піхотний дрон. Розробник планує його протестувати і вдосконалити.

“Сама конструкція рами буде змінена, буде змінена електроніка – тут зараз стоїть камера з 10-кратним зумом, ми будемо ставити 30-кратний, або 50-кратний – це можливо муху на відстані 50 метрів розгледіти”, – наголосив Олександр.

Усі можливості цього електронного штурмовика, каже Олександр, можна оцінити тільки на полі бою.

Та поки що свій винахід Олександр передати військовим не може. Звертався і в Генштаб, і в Оперативне командування “Схід”. Втім, там твердять: немає наказу, тож і взяти дрон не можемо.

Зараз Олександр збирає всі необхідні документи, аби врешті передати його на фронт. Каже, хоче зберегти якомога більше солдатських життів.

Читайте також: Плавучий бронежилет: військові тестують захисні системи