Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У міській клінічній лікарні №16 Дніпра розпочав роботу новий сучасний рентген кабінет

У Дніпрі, у міській клінічній лікарні №16, розпочав роботу новий сучасний рентген кабінет. Апарат було придбано за кошти НСЗУ. Він цифровий, що дозволяє суттєво знизити рівень шкідливого випромінювання, а також прискорити роботу у декілька разів. Встановили апарат ще на початку року. Проте, аби розпочати роботу, необхідно було отримати дозвіл від Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України. Нарешті документ отримали. 

Рентгенологічний кабінет у 16-й лікарні оновили повністю. За кошти НСЗУ тут зробили ремонт приміщення, закупили нове обладнання та повністю замінили вентиляцію.

Олег Хасілєв – генеральний директор КНП «Міська клінічна лікарня №16»: «Она автоматическая, автоматический забор воздуха, зимой автоматически идёт горячий воздух. То есть для врачей, медсестёр и тех, кто здесь работает, есть определённые удобства и безопасность, потому что идёт вентиляция и не собираются радиоактивные вещества. Плюс – цифровой рентген аппарат, у него минимальная доза облучения и максимальное качество и скорость получения снимков».

Пан Андрій отримав поранення у зоні бойових дій. Чоловіка доправили з Покровська до Дніпра, аби боєць отримав якісне і швидке лікування.

Андрій – учасник бойових дій на сході України: «Наприклад, якщо брати по часу, то я майже не відчув, що якийсь там час пройшов. Тобто не було оцього очікування, коли воно закінчиться. Просто, швидко, зручно”.

Щодня у 16-й лікарні роблять близько 150 рентгенівських знімків. Цифровий апарат дозволив скоротити час процедури з 15 до 2 хвилин. Рухомі частини дозволяють максимально комфорно обслуговувати пацієнтів.

«Стол поднимается вверх, когда лежит пациент, настроить луч можно вот так вот, положение больного – это очень удобно».

Для знімків, які необхідно робити стоячи, є окрема рухома стійка.

«Ставится больной для нужной диаграммы, трубочка поворачивается, вот».

Лілія Чередніченко – завідувачка рентгено-діагноагностичним відделення: «Специфика нашей больницы такова, что у нас отделение травматологическое, хирургия кисти, политравма, где тяжелейшие пациенты принимаются, когда травмировано множество сегментов. Это, конечно, было не очень корректно по отношению к пациентам. Сейчас мы от этого ушли».

Вдалося позбутися і знімків старого зразка. Усі дані передаються на комп’ютер. А вже за необхідності їх можна роздрукувати.