Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Кривому Розі відкрили найбільший в Україні інформаційно-гуманітарний хаб «ЯМаріуполь»

У Кривому Розі найбільший в Україні інформаційно-гуманітарний хаб «ЯМаріуполь». Це мультисервіс, в якому переселенці з Маріуполю можуть отримати гуманітарну, психологічну, медичну, соціальну, юридичну допомогу, проконсультуватися з будь-яких питань. Про це повідомив очільник ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Також в центрі працюватиме й дитяча кімната. Від початку повномасштабної агресії  місто прийняло вже більше 70 тис. внутрішньо переміщених осіб з 15 областей України. Десь 50% це – Херсонська область, біля 25% – Донецька, серед яких дуже багато маріупольців.

Для всіх переселенців в Кривому Розі налагоджений чіткий механізм підтримки – від цілодобових пунктів прийому переселенців, розселення у гуртожитках, терцентрах, спеціально обладнаних школах й дитсадках.

Всього у місті організовано 89 місць для компактного проживання переселенців, в яких організовано безкоштовне триразове гаряче харчування.

Центр відкритий спільно із міською радою Маріуполя та міською радою Кривого Рогу.

Центр «ЯМаріуполь» у Кривому Розі розташований по вул. Героїв АТО, 11 (1 поверх художньої школи №1). Графік роботи з 8:00 до 18:00, вихідний — неділя.