Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі завершився перший інноваційний методичний марафон з професійної підготовки вчителів

Освіта для носіїв знань. У Дніпрі завершився перший інноваційний методичний марафон з професійної підготовки вчителів. Для педагогів міста проводили лекції, конференції, воркшопи, майстер-класи та виїзні засідання. 

Вручення подяк та бурхливі оплески. У Центрі професійного розвитку Дніпра проходить фінальна зустріч учасників марафону.

Ірина Науменко, вчителька: “Деякі вчителі ділилися новими платформами, які зараз є корисними, оскільки на нас чекає дистанційне навчання ще не раз — і через коронавірус, і через війну в Україні. На сьогодні вчитель є також воїном, і у нас є своя передова, на якій ми маємо розвиватися і відповідати високому званню українця”.

Цілий місяць педагоги зі 154 дніпровських шкіл навчалися, ділилися досвідом та удосконалювали свої навички.

Тетяна Нікіфорова, виконуюча обов’язки директорки комунальної установи «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради: “За 4 тижні було залучено більш ніж 40 партнерів до співпраці, з них близько 25 вищих закладів освіти всієї України, ну, і нашого любимого міста Дніпра. Були залучені видавництва нашої України, автори підручників, які пишуть підручники для наших діточок і для наших вчителів”.

Спікерами марафону також були представники організацій сфери культури та спорту, IT компаній та юридичних установ. Заняття відбувалися в онлайн і офлайн режимах, до них долучалися і викладачі вишів.

Олександр Азюковський, ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»: “Я в захваті особисто, і мої колеги взагалі від учасників, від їх відкритості, готовності вчитися, погоджуватися, не погоджуватися, сперечатися, формувати. А саме головне — бажання створювати нове і бажання кожного дня бути трохи кращім, аніж вчора”.

Сергій Оковитий, ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара: “Звичайно, ми взяли участь у цьому за 9 предметами. 40 наших викладачів передавали свій досвід для вчителів шкіл. Ми показали всі наші можливості не лише, що це парта, дошка і крейда. Все-таки наш університет класичний, і в той же час космічний, і має широкі можливості”.

Це перший, але не останній освітній марафон в Україні. Підвищення професійної майстерності педагогів Дніпра тепер проходитиме щороку.