Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі залишили в силі зменшені тарифи на паркування

18 липня відбулося засідання виконавчого комітету Дніпровської міської ради. У режимі онлайн члени виконкому попередньо погодили перелік проєктів рішень міської ради, які будуть внесені на чергову сесію 19 липня.

Серед важливого — порядок організації навчального процесу у школах Дніпра. Заступниця міського голови Ксенія Сушко детально розповіла,  від чого він залежатиме, у яких школах є найпростіші укриття. 

«Остаточно зможемо визначитися з цим питанням після того, як будуть отримані  заяви від батьків щодо погодження очної форми навчання», — прокоментував секретар міської ради Олександр Санжара. 

Водночас виконком ухвалив низку рішень, внесених виконавчими органами міської ради. З-поміж іншого — притягнули до адміністративної відповідальності тих операторів паркувальних майданчиків, які мають порушення у своїй роботі. А також залишили в силі рішення про зменшені тарифи на паркування.

«Як відомо, Верховний суд України підтвердив законність рішення виконкому 2021-го року «Про встановлення тарифів на паркування». Якщо б сьогодні ми повернулися до тарифів 2021-го року, ми б фактично збільшили ціни, які прописані у згаданому рішенні. Після суду апеляційної інстанції виконком цього року ухвалив рішення у порядку регуляторної процедури і зменшив тарифи на паркування, враховуючи воєнний час. Відповідне рішення 2021-го року цього ж не враховувало. Тож сьогодні вирішили повернутися до довоєнного рішення (2021 року) вже після закінчення воєнного стану в країні. Словом, для мешканців залишили знижені тарифи на паркування. Обговорили й роботу тих  громадських організацій і  активістів, які два роки поспіль розповідали, що міська влада діє цілком незаконно, а виявилося, що Верховний суд підтвердив позицію виконавчого комітету, а відтак — законність дій і рішень щодо встановлення тарифів на паркування», — підкреслив Олександр Санжара.

Читайте також: Дніпро — лідер за розміром матеріальної допомоги серед інших міст