Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі з початку 2023-го року фонд захисних споруд збільшився на 304 найпростіших укриття

У Дніпрі обліковується 305 сховищ та 358 найпростіших укриттів. За період від початку повномасштабного вторгнення до сьогодні силами міської влади створено та облаштовано 258 найпростіших укриттів. У 2022 році загальна кількість найпростіших укриттів була 54, із яких комунальної власності – 7.

Десятого квітня заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту міської ради Дмитро Редька проінспектував низку укриттів. Перше, яке знаходиться на балансі підприємства.

«Ця захисна споруда цілком не придатна під укриття населення. Тут не створені відповідні умови. Серед першочергового – тут навіть немає освітлення. Зі свого боку, неодноразово зверталися з вимогою до підприємств усіх форм власності, на балансі яких перебувають споруди, привести їх до належного стану. Деякі балансоутримувачі ігнорують вимоги чинного законодавства. Ця занедбана захисна споруда – один із таких прикладів. У цілому щоквартально проводимо перевірки захисних споруд цивільного захисту. За результатами перевірки за перший квартал цього року можемо констатувати, що стан захисних споруд покращився. До відповідного обліку додали ще 4 захисні споруди, які приведені до стану готовності», – сказав Дмитро Редька.

Також представник мерії перевірив і укриття комунальної власності. Воно розташоване в ліцеї № 111 (вул. Набережна Перемоги, 138).

«Це укриття цілком відповідає вимогам, зокрема й від ДСНС. Тут зроблений ремонт, є вентиляція, освітлення, вайфай, санвузол. Достатньо місць для сидіння, аптечка, протипожежна сигналізація тощо. Із них 258 найпростіших укриттів комунальної форми власності, 90 % знаходяться у закладах», – зазначив Дмитро Редька.

Директорка ліцею № 111 Світлана Горбачова додала: «Укриття розраховане на 470 осіб. Воно може працювати і як Пункт незламності. Маємо генератор, якщо не буде світла. Укриття постійно відвідують місцеві мешканці під час повітряних тривог. Були такі випадки, коли понад 300 людей приходило. Літні люди буває залишаються й усю ніч. Укриття працює цілодобово».

Читайте також: Енергія та позитив: як проходить зарядка для учасників Університету третього віку