Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі школи готують до проведення НМТ

За дорученням очільника міста Бориса Філатова, заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко перевірила успішність виконання робіт щодо створення умов для підготовки та проведення НМТ у школах Дніпра.

12 закладів загальної середньої освіти міста подано до мережі НМТ у 2023 році. З урахуванням квоти, наданої Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти, це розраховано на 420 робочих місць за комп’ютером одночасно. Встановлено старлінки та генератори відповідної потужності.

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради у співпраці з Комунальним підприємством «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» здійснюють підготовчу роботу щодо формування мережі тимчасових екзаменаційних пунктів та облаштування їх відповідно до вимог, передбачених вимог чинним законодавством.

НМТ – комп’ютерний тест для вступу на перший курс закладів вищої освіти України. 

Учасники проходитимуть тестування з двох обов’язкових предметів (українська мова і математика), а також одного з  предметів на вибір: історія, іноземна мова, фізика, хімія, біологія.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 20.03.2023 № 318 «Про організацію та проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту» (далі – НМТ-2023) затверджено Календарний план організації та проведення НМТ.  

Тестування з НМТ-2023 відбудеться у дві сесії: 

Комунальним підприємства «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»  Дніпровської міської ради створено онлайн-платформу для підготовки до Національного мультипредметного тестування.

У березні 2023 року 49 вчителів міста Дніпра записали відеоуроки з англійської, німецької, французької мов, фізики, хімії, біології, історії для підготовки учнів.

Цей безкоштовний ресурс для учнів 11 класів, де на сьогодні опубліковано 2500 тестів та усі можливі лекції від кращих вчителів міста Дніпра, які необхідні для підготовки до НМТ.

Курси з кожного предмету тривають від 8 до 11 тижнів.

Станом на 18 квітня 2023 року на платформі здійснюють підготовку 12 250 учнів 11-х класів з усієї України, у тому числі 2 438 учнів з міста Дніпра (45% від загальної чисельності  випускників).

Читайте також: У Дніпрі за дорученням міського голови тривають ремонтні роботи в багатоквартирних будинках