Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відзначили волонтерів, які допомагали в Центрі матері та дитини

Зустрічали тих, хто полишив власне звичне життя, тікаючи з-під ворожих куль. У Дніпрі нагородили волонтерів, які допомагали на залізничному вокзалі в Центрі матері та дитини. Подяки від міського голови, Громадської ради при міському голові отримали 110 волонтерів.

Вчителі, юристи, спортсмени, лікарі. Всі вони із перших днів війни допомагали на залізничному вокзалі міста.

Одна із них— Галина. Каже: свою першу зміну 7 березня пам’ятає, немов це було вчора.

“Сказати, важко чи легко не можу, бо ми тоді про це не думали. Зараз вже розумію, що велика робота була зроблена, але тоді було не до цього. Треба було зустрічати людей і допомагати”, – розповіла викладачка Українсько – Американського ліцею; волонтерка Галина Бухно.

Жінка ділиться, побачене тоді залишило значний відбиток у її житті.

“Найскладнішим – знайти якесь потрібне слово, тому що жодне слово, не могло, знаєте, заспокоїти людину, яка втратила дім і все, що наживалося роками. Була жінка, якій довелось покинути дім і свого пса, бо вона не могла його з собою взяти. От ти слухаєш такі історії, люди плачуть, а ти не знаєш, що сказати”, – каже Галина Бухно.

У центрі радо зустрічали не лише матерів з дітьми, а й інших переселенців. Облаштували й зону для тварин.

“Це ті люди, з якими нашу державу, наш дух, нашу націю не знищити, не зламати, і ці люди – майбутнє нашої держави, це є єліта цього суспільства”, – зазначив куратор волонтерського центру, заступник директора департаменту екологічної політики ДМР Ярослав Крисько.

Подякою від міського голови нагородили 110 волонтерів, які допомагали у центрі.

“Наш волонтерський центр вставав для багатьох людей таким місцем, де вони могли перепочити, принаймні, тому що до нас евакуювалися люди з дуже маленькими дітками. У нас були діти яким 6 діб, 11 діб, 12 діб”, – розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Дар’я Біла.

Волонтерський центр проіснував більше року. За цей час там надали допомогу більш ніж 100 тисячам людей.

Читайте також: Зібрала 100 тисяч для ЗСУ: історія юної волонтерки з Дніпра Марії Граділенко