Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрили новий шелтер для переселенців

Дар’я Біла, як директор профільного департаменту, отримала доручення міського голови Бориса Філатова щодо виплат іменних стипендій.

«Сьогодні в рамках чергування по місту ми приїхали до одного зі стипендіатів – Максима Свисенка. Аби подивитися особисто, над яким проєктом зараз працює представник активної молоді та дізнатися, на що було витрачено стипендію», – повідомила Дар’я Біла.

Його проєкт – це «Центр довгострокового проживання внутрішньо переміщенних осіб», створений на базі гуртожитку Національного технічного університету «Дніпровська Політехніка», в якому зробили капітальну реновацію протягом 5 місяців.

Створений Центр може вмістити до 56 осіб. Він складається з 17 окремих спальних кімнат, 10 спільних санвузлів, 2 спільних кухонь, 2 спільних столових та 2 спільних зон відпочинку, а також пральної та гладильної кімнати. У Центрі є вай-фай, відеоспостереження, цілодобова охорона, прибирання спільних зон та парковка. Проживати у Центрі будуть сім’ї з дітьми, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Проєкт реалізовується Українською Студентською Лігою за фінансової підтримки ІТ-компанії Fiverr, сервісної підтримки СпівДії, а також грантів від міжнародних гуманітарних організацій.

«Чесно, щаслива з того, що не зупиняється молода людина на досягненому, на отриманні іменної стипендіі та продовжує розвиватися далі». Цей центр у Дніпрі розрахований на родини з дітьми, зараз ми знаходимось у дитячій зоні з дуже чуттєвими малюнками, це дітки з Маріуполя малювали. Тут є 17 кімнат, зона їдальні, кухня, пральня, вбиральні безпосередньо, дитяча зона. І ще одна відмінність даного центру, що тут можуть знаходитись і проживати не тільки люди з інших регіонів України, а й з Дніпра, які постраждали, як після трагедії на Перемозі», – зазначила директорка департаменту Дар‘я Біла.

«Центром я задоволена, я приємно здивована, бо насправді рівень центру нагадує мені студентські гуртожитки Німеччини, Берліну, особисто ті шо я бачила», – розповіла вона.

Читайте також: Штаб взаємодопомоги Громадської ради приймає заявки дніпрян та направляє комунальникам

 

  •