Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі стартує новий театральний сезон

У Дніпрі у вересні стартує новий театральний сезон.  До цього готуються і три комунальні заклади – театр одного актора «Крик», драматичний молодіжний театр «Віримо!», «Театр актора та ляльки». 

35-й сезон у «Крику» стартує 16 вересня. 

«Я у передчутті зустрічі з глядачами, які довели, що театр може працювати і під час війни. Нині вже бронюють квитки. У нас є можливість користуватися укриттям у гімназії № 33, що поруч. Мушу сказати, що цього року будемо прощатися з легендарною виставою «Гріх». Навесні 2024-го хочу поділитися новою виставою. Головне – якнайшвидше закінчити війну. А щоб це зробити, треба черпати сили, зокрема й приходити до театрів і дивитися на долі, які розгортаються на сцені. Дякую глядачам, і до зустрічі!» – сказав народний артист України, засновник, директор-художній керівник, режисер та єдиний актор Дніпровського театру одного актора «Крик», лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка Михайло Мельник. 

До зустрічі зі своїми маленькими глядачами готується і театр ляльок. 

«Безпека маленьких глядачів — це передусім. Нині йде облаштування укриття. Коли завершиться, тоді й зможемо розпочати новий театральний сезон. Орієнтовно — наприкінці вересня-початку жовтня. У новому сезоні плануємо відновити вистави, які з успіхом показували і до війни. Розуміємо, що зараз головні події в країні відбуваються на фронтах. Ми театр збережемо і розвиватимемо. Працюватимемо для наших глядачів. Торік багато колективом з виставами виїжджали до шелтерів, волонтерських центрів, дитячих лікарень», – каже директор-художній керівник Дніпровського театру ляльок «Театр актора та ляльки», заслужений діяч мистецтв України Валентин Фетісов.

Драматичний молодіжний театр «Віримо!» новий театральний сезон розпочинає у свій день народження – 16 вересня. 

«Відкривати сезон будемо виставою «Оргія» за твором Лесі Українки. Це цікава подія, адже працюватимемо в рамках міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії». Він щороку проходив у Херсоні. Але цього року, аби підтримати фестиваль,  майже всі театри України братимуть у ньому учать, граючи  на своїх базах. Готуємо і чергову прем’єру. Це буде вистава «Біла пошесть» за п’єсою відомого світового класика Карела Чапека», – зазначив засновник, директор-художній керівник Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!», заслужений діяч мистецтв України Володимир Петренко.

Театр «Віримо!» працює у приміщенні Міського палацу дітей і юнацтва. Його укриттям і користуються. «Дуже приємно, що театри Дніпра відкривають новий сезон, продовжують грати. Це дає надію. Якщо в суспільстві зберігаються театри, школи, значить воно вірить у перемогу», — додав Володимир Петренко.

Читайте також: Як працюватимуть мистецькі школи Дніпра у новому навчальному році