Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили укриття на станції метро “Покровська”

Сьогодні, 12 липня, черговий по місту, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Олександр Лещенко перевірив виконання доручення мера Бориса Філатова щодо облаштування укриттів. Він побував на станція метро “Покровська”. 

З початку повномасштабного вторгнення станції метрополітену виконують функцію укриття для населення під час повітряних тривог. Станція “Покровська” може вмістити до 1000 людей.

Під час повітряної тривоги вхід до станцій – безкоштовний. Також метрополітен надає можливість громадянам скористуватись санітарними вузлами та очищеною водою.

На станції “Покровська” є медична аптечка для надзвичайних ситуацій, яка видається медичному персоналу для надання допомоги постраждалим громадянам, що укриваються.

Усі станції забезпечені мобільним зв’язком, інтернетом. У разі відключення електроенергії освітлення та вентиляція працюватимуть завдяки акумуляторним батареям та генераторам.

У нічний час навіть за відсутності повітряної тривоги люди безперешкодно можуть спускатися на станції та користуватися ними як укриттям. Дніпровський метрополітен – єдиний в Україні, де для комфортного розміщення населення вночі залишають відчинені вагони на станціях (на “Вокзальній” та “Покровській”).

Читайте також: Як у Дніпрі відновлюють громадський транспорт