Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили роботу перевізника твердих побутових відходів

Сьогодні, 29 березня, заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько в рамках чергування по місту здійснив перевірку роботи ТОВ “Екологія-Д”. Це підприємство є визначеним перевізником на території міста.

“Ми сьогодні знаходимось у центральному районі міста і відповідно здійснюється прибирання негабаритних відходів. Слід зазначити, що згідно з тарифом на вивезення твердих побутових відходів, 10% відходів становлять великогабаритні. На локаціях у районі багатоповерхівки перевізником визначено графік. Як правило, він становить раз на тиждень”, – прокоментував Ярослав Крисько.

Площа контейнерного майданчика на цій локації становить близько 12 квадратних метрів. З неї було вивезено близько 18-20 кубічних метрів великогабаритних відходів. У середньому за місяць ТОВ “Екологія-Д” вивозить 14,2 тонни негабаритних відходів.

На лінії сьогодні працює близько 30 сміттєвозів. Також встановлено 27 контейнерів великої ємності для ТБО (типу мультілифт) в особливості для великогабаритних відходів, які забираються по мірі накопичення.

“Звертаємо увагу мешканців! Не скидайте ремонтні та будівельні відходи до контейнерів та на контейнерний майданчик. Ця послуга не входить до тарифу. Мешканець може самостійно укласти договір з перевізником, який має договір з міським полігоном правобережний і який здійснює вивезення ремонтних та будівельних відходів. Будівельне сміття – це не є побутове сміття і воно не входить до тарифу на вивезення твердих побутових підвод”, – наголосив черговий.

Також черговий по місту проінспектував ринок на ж/м Парус. Перевірка відбулася з метою контролю за дотриманням правил поводження з відходами та правил благоустрою міста Дніпра.

Перевірка за скаргами проводяться на регулярній основі. Цього разу перевірили об’єкт, на який за останні 2 тижні надійшло 12 скарг від місцевих мешканців. Скарги стосувалися переміщення контейнеру і скидання сміття у баки жителів.

“Ми знаходимося на житловому масиві Парус, що у Новокадацькому районі міста. Відповідно до Департаменту екологічної політики надійшла численна кількість звернень мешканців щодо розміщення ринком, який прилягає поруч з житловими будинками, свого контейнеру для побутових відходів. Мешканців це не влаштовує, вони вважають, що це їхня прибудинкова територія, і на ній можуть бути розміщені лише їхні контейнери для побутових відходів”, – зазначив черговий.

У ході інспектування спеціалістами департаменту було проінспектовано прилеглу територію ринку, зокрема, на предмет виявлення фактів порушення санітарного стану. Також вони мали змогу поспілкуватися з місцевими мешканцями, розібратися у ситуації та повідомили про план дій на майбутнє.

“Наразі ми оглянули ці контейнери, будь-якого перенакопичення не спостерігається, спеціалістами департаменту запрошено договори на утилізацію будівельних відходів. Буде оглянуто документи, чи цей договір охоплює увесь ринок, чи лише частково певних суб’єктів господарювання. Робота на цій локації триватиме ще не один день, бо повинен бути певний компроміс між мешканцями міста і суб’єктами господарювання”, – підсумував Ярослав Крисько.

Нагадуємо, що заключити договір з офіційним перевізником можна у абонентських відділах за наступними адресами:

Читайте також: Мешканців регіону запрошують взяти участь у Всеукраїнському літературному конкурсі ім. Олени Теліги та Олега Ольжича