Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили «Пункт Незламності» та ремонт укриття в адміністрації Соборного району

Сьогодні, 2 листопада, черговий по місту Артем Нідєлько перевірив облаштування Пункту незламності у будівлі Адміністрації Соборного району, який розташований на площі Шевченка, 7. З весни цього року пункти незламності знаходилися в режимі очікування, проте з початком холодів їх знову відкрили для населення.

«Пункт Незламності розрахований на 40-50 людей. Тут є аптечка, зарядки для телефонів та різних ґаджетів, можна підігріти воду, адже до нас вже неодноразово приходили люди з термосами з чайниками. Також є запас води, чаю, цукру, стаканчиків. На випадок відключення світла є генератор та маленька зарядна станція для зарядки одночасно 40 телефонів. Є вай фай та безперебійний інтернет», – розповідає начальник господарського віддулу Адміністрації Соборного району ДМР Олександр Юдич.

У минулому році під час відключень світла люди часто приходили в адміністрацію у Пункт незламності. Бувало й таке, що він був повністю заповнений дніпрянами. Тут кожен міг зарядити свій телефон, аби залишатися на зв’язку з рідними.

«Наразі у кожній районній адміністрації міста відкриті ПН, які одночасно можуть прийняти більше 300 відвідувачів. Цей Пункт Незламності забезпечений всім необхідним і що дуже важливо, тут зараз відбуваються ремонтні роботи з підготовки найпростішого укриття. Тому сюди можна буде прийти не тільки у випадку тривалого відключення електроенергії, аби підзарядити гаджети та зігрітися, а й можна буде сховатися під час повітряної тривоги», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько.

Наразі ремонт в укритті знаходиться у активній фазі, але перед початком робіт приміщення оглянули спеціалісти ДСНС та вказали на ті недоліки, які потрібно усунути. Серед робіт, які потрібно виконати: фарбування стін, відновлення електрики відповідно до нинішніх норм, встановлення дверей, встановлення ЛЕД-лампи, облаштування аварійних виходів. Роботи з ремонту укриття планують завершити у грудні. Загалом укриття буде розраховане на 180 людей.

Читайте також: У Дніпрі близько 200 учасників Університету третього віку відвідують заняття зі скандинавської ходьби