Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили якість річкової води

У середу, 21 червня, в рамках чергування по місту директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко перевірив доручення міського голови Бориса Філатова щодо екологічного стану річки Дніпро.

Для цього він відвідав станцію моніторингу якості поверхневих вод.

Забруднення, зарегульованість, обміління, знищення, цвітіння, зникнення малих річок, екологічний стан водних об’єктів — основні проблеми річки Дніпро.

Враховуючи суспільний попит і занепокоєння місцевих жителів через підрив Каховської ГЕС, 21 червня спільно з КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР було проведено моніторинг якості річкової води. Такі дослідження проводяться кожного тижня задля оперативного інформування.

«Сьогодні була планова перевірка щодо якості води в Дніпрі. Це дуже важлива тема зараз для всіх людей. Можемо сказати, що ми не бачимо критичних перевищень в якості води. Є літня динаміка, тобто підвищення певних азотних речовин, кольору води та решти показників. Але це не є відмінним від сезонних показників»,- сказав заступник директора КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР Олексій Ангурець.

Між Департаментом екологічної політики ДМР та Комунальним підприємством «Центр екологічного моніторингу» Дніпропетровської обласної ради укладено угоду про співробітництво у сфері моніторингу навколишнього природного середовища в місті Дніпро, згідно з якою Департаменту буде надаватися інформація про стан.

Читайте також: Остаточне рішення щодо стадіону «Авангард» ухвалять лише після всіх узгоджень з містянами