Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі перевірили, як облаштовані укриття для населення

Сьогодні, 5 червня, черговий по місту заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков перевірив виконання доручення міського голови щодо облаштування у місті найпростіших укриттів, їх підтримки у належному стані та готовності у будь-який час доби прийняти людей під час повітряної тривоги.

Найперше питання, яке поставив Костянтин Цепенніков під час чергування – це доступність даного укриття для мешканців:

– укриття легко знайти, адже по свій території будівлі нанесено відповідні вказівні позначки;

– укриття відчинене 24/7, навіть у темну пору доби в укритті спеціально чергує співробітник, який за сигналом повітряної тривоги одразу відчиняє укриття і вмикає світло, аби усі мешканці прилеглих територій могли безперешкодно потрапити до сховища. Таким чином, шукати відповідального і телефонувати, аби відчинили двері не доводиться.

Укриття площею 550 м2 розраховане на перебування одночасно 470 осіб, має два запасних виходи, туалетну кімнату, два генератори на випадок перебоїв з електропостачанням, вогнегасники, Wi-Fi та резервний комплект обладнання для забезпечення безперебійного зв’язку.

Для відвідувачів підготовано усе необхідне: засоби першої медичної допомоги, запаси води, ковдри, якщо вночі стане холодно, або в укритті доведеться перебувати довго і дитячі книжки для наймолодших мешканців нашого міста.

Тут потурбувалися і про відвідувачів із дітьми, адже є кімната матері і дитини, а також про окремий куточок для відвідувачів із тваринами, де можна знайти корм, засоби по догляду та іграшки.

Мешканці прилеглих територій часто спускаються в укриття, коли лунають сирени. Щоденно тут перебуває від 100 до 200 людей.

Читайте також: Філатов розповів, як Дніпро попри війну поновив ремонти трамвайних переїздів