Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі на перетині Хмельницького та Титова існує небезпечна зупинка

Небезпечна ділянка між коліями. Одна з трамвайних зупинок 12 та 16 трамваю становить небезпеку для містян. Щоб сісти в електротранспорт, людям доводиться подолати ряд перешкод – перейти дорогу та дочекатися трамваю в кроці від автомобільної дороги. Чому зупинку не обладнали до сьогодні – розповіли у міськраді.

Біла розмітка на дорозі – єдине, що захищає. Водії авто мають пропускати потік пасажирів з боку їх посадки у трамвай.

Дніпрянка: «Да, опасно. Всегда стою тут, а шо делать? А как остановку сделать по-другому, куда перенести?”

Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «В данном случае тут всё отрегулировано со стороны закона. То есть в районе остановки нанесена определенная разметка, так называемый “островок безопасности”, который не позволяет автомобилям вообще заезжать на эту зону».

Переговори щодо проекту, який передбачає облаштування зупинок, пішохідних переходів, світлофорів та огорож – вже розпочали. Точних строків виконання не називають.

Ігор Маковцев, директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «На данный момент ведутся переговоры с Европейским инвестиционным банком. У них есть большой проект, он не только касается непосредственно Днепра, он касается многих городов. Называется «Роудсейфити» – безопасность дорожного движения».

Розмітки, світлофори та огорожі варто чекати не раніше наступного року, повідомили у міськраді.

Читайте також: Кому належить конструкція, що спотворює Фестивальний причал у Дніпрі