Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі модернізують насосну станцію, яка забезпечує водою майже 120 тисяч мешканців

У четвер, 30 березня, директор комунального підприємства “Дніпроводоканал” Андрій Довгань у рамках чергування по місту відвідав водопровідну насосну станцію в одному з районів міста, де перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова по модернізації цього об’єкту.

За словами Андрія Довганя, продуктивність цієї станції за день стає 4-5 тис. м³, а в місяць позначка досягає 150 тис. м³. Тут працюють 20 співробітників, які обслуговують станцію та працюють позмінно.

Цей об’єкт “Дніпроводоканалу” забезпечений двома незалежними електричними вводами. Також він має два дизельних генератора потужністю 520 кВп та 260 кВп – зараз йдуть роботи з їхнього підключення. Генератори забезпечують роботу насосних агрегатів під час вимкнення електроенергії.

Станція забезпечує водою понад 120 тисяч мешканців міста, 12 медичних установ та 15 шкіл. 

Нещодавно на станції була проведена реконструкція із заміною насосного обладнання з частотним перетворювачем з напором води в 92 м, замінили електродвигун в 75 кВп в 3 000 обертів за хвилину для верхньої зони водопостачання. Також замінили покривлю та утеплили саме приміщення. Окрім цього, за завданням міського голови Бориса Філатова на станції ще реконструюють хлораторну зону – вже є на це погоджений проєкт і в найближчий час станція відновиться.

Під час інспектування об’єкту ніяких зауважень у чергового по місту Андрія Довганя не виникло – співробітники станції виконують свою роботу гарно, незважаючи на важкі часи.

Читайте також: У Дніпрі частково перекриють Слобожанський проспект: причина