Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі ліквідовують наслідки ракетного удару

Троє людей постраждали внаслідок ракетного удару. Росіяни атакували Дніпро ракетами сьогодні зранку. Розтрощений спорткомплекс, величезна вирва і розбиті шибки у будинках. В місті ліквідовують наслідки ворожої атаки.

Вибуховою хвилею і уламками розбило фасад відомого у Дніпрі спорткомплекса. Повилітали вікна, пошкодило внутрішні стіни будівлі. Є пошкодження і на території промислового підприємства.

«Внаслідок обстрілу на промисловому підприємстві виникла пожежа на загальній площі 800 понад кв.м, яку рятувальники вже ліквідували», – повідомив речник ГУ ДСНС в Дніпропетровській області Сергій Ковтонюк.

Комунальні служби почали прибирати, як тільки дали відбій повітряної тривоги. Якою саме ракетою росіяни влучили – встановлюють слідчі. Та гриміло так, що будинок дрижав, розповідає Христина.

«1,2,3,4,5й, я думаю, спрацювала пво, а потім була балістика. Страшно було, у мене телефон включений постійно, була сирена, всі прокинулися, сиділи у ванні», – розповіла дніпрянка Христина.

Внаслідок ракетної атаки постраждало троє людей. Шокованій жінці надали допомогу лікарі швидкої. Інша – лікується амбулаторно. Третій поранений на стаціонарі.

«Жінка, яка була амбулаторно, тобто їй надана допомога на місці, та потім відправлена додому. Інший хворий він стаціонарний. Закрита чмт, струс головного мозку, забійні шкіряні рани обличчя, кисті та гомілки, наразі стан його стабільний, не важкий», – сказав лікар-ортопед-травматолог Алі Імадович.

На першому поверсі прилеглих житлових будинків побило вікна. Скло не повилітало на проїжджу частину – гострі уламки втримали ролети.

«У приміщенні немає жодної шибки, а так в принципі, нормально. Люди не постраждали? Люди не постраждали», – поділився дніпрянин Павло Ведмідь.

Вибуховою хвилею розбило вікно і в магазині.

«На теперішній час пошкоджено 4 вікна в 4 квартирах по 2 житловим будинкам, ще є пошкодження по нежитловим будинкам, це магазини. Ці збитки не дуже такі, це 4 вікна, ми їх встановимо протягом тижня. Продолжаем ще обстеження, дивимся ще покрівлю», – зазначив директор департаменту житлового господарства ДМР Владислав Грицай.

Про пошкодження свого майна жителі можуть повідомляти на гарячу лінію Дніпровської міськради.

«Мешканці багатоквартиних будинків або голови ОСББ-ЖБК – мають змогу звернутися до ДМР на гарячу лінію. Наявні пошкодження будуть усунені найближчим часом», – повідомив директор департаменту із самоорганізації населення ДМР Станіслав Ткаченко.

За даними ОВА, під час ранкової масованої атаки захисники з ПвК «Схід» збили над Дніпропетровщиною 7 російських крилатих ракет.

Читайте також: У Дніпрі перевірили стан парку після ракетної атаки