Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі координатора розвідгрупи генштабу зс рф засудили до 15 років за ґратами, – прокуратура

У Дніпрі до 15 років за ґратами засуджено координатора розвідгрупи генштабу зс рф, який збирав дані про стратегічні і військові об’єкти. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений – координатор розвідувальної групи у Дніпрі, чиї дії курував лідер проросійської радикальної громадської організації “SERB”.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України чоловік отримував завдання від російського куратора та координував дії співучасників групи. Вони добровільно погодились надавати інформацію про місця розташування об’єктів енергетичної та критичної інфраструктури Дніпра.

Обвинуваченого та ще шістьох учасників розвідувальної групи генштабу зс рф було затримано у січні 2023 року у ході спецоперації.

Суд визнав чоловіка винним у державній зраді за попередньою змовою групою осіб та придбанні, зберіганні вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). 

Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте також: Борис Філатов пропонує перейменувати сквер у Дніпрі на честь загиблого актора та воїна Олексія Хільського