Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі батьки учнів дегустували нове шкільне меню

У школі №21 батьки дітей порівняли страви, приготовлені за новими та старими нормами.

Батькам школярів дали можливість скуштувати страви, приготовлені за старими і новими нормами харчування.

Ольга Лоба, мати школяра: «Я думаю, что вот эти все прекрасные изменения, которые произошли за 11 лет, как моя дочь пошла в 1 класс и сейчас, как мой сын уже пришёл в первый класс, то я безумно рада, потому что моя семья ведёт здоровый образ жизни».

Здорове харчування давно практикується в шкільних їдальнях Європи. Тепер і українським дітям спробують змінити смакові звички.

Антоніна Змієнко, директорка СЗШ №21: «Наша ще головна задача на сьогодні, щоб всі зрозуміли необхідність цього здорового харчування і зрозуміли необхідність такого м’якого перехідного періоду, коли діти від звичних булок, сосисок та іншого перейшли до здорового харчування, а саме – салатів, овочів, фруктів та молока».

По-перше, збільшаться порції. Також до нового меню увійдуть фрукти, буде більше овочів, м’яса та взагалі корисних страв. Повністю виключили сосиски та зменшили вміст цукру в стравах.

Олена Писаренко, мати школяра: «Вмістом цукру було гірше, фрукти давали не кожного дня, я дитині накладала судочки з фруктами. Зараз, думаю, легше буде рюкзак».

Харчування змінилося для всіх трьох вікових груп. Меню буде однаковим для учнів всіх українських шкіл.

Олександра Малшева, технологиня з харчування: «Так, для школярів – це три категорії: 6-11 років, 11-14 років, та старша категорія 14-18 років».

До повного перевантаження системи шкільного харчування залишилося менше місяця.

Читайте також: У Дніпрі презентували нову освітню платформу