Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У 14 років врятував не одне життя: історія Тимофія Потеряйла

Школяр із Дніпра Тимофій Потеряйло вдруге отримав відзнаку за відчайдушний вчинок. Хлопець пліч-о-пліч з рятувальниками розбирав завали, допомагав волонтерам на місцях прильоту російських ракет. Ця історія про хоробрість, яка не знає віку.

“Приліт, наскільки я пам’ятаю, був о 5:10. Я встиг на першу маршрутку о 5:30 і через 20 хвилин був вже на місці прильоту. Я не відчував тривоги і був зосереджений на тому, щоб допомогти іншим”, – розповів школяр-волонтер Тимофій Потеряйло.

Хлопець взявся допомагати рятувальникам розгортати штаб, підносив постраждалим їжу та воду. Такий не дитячий досвід Тимофій має вдруге. Коли росіяни поцілили у будинок на Перемозі, він дістав з-під завалів трьох людей.

“Було чути крики людей з-під завалів. Там лежала жінка, майже повністю засипана завалами. Її тіло було вкрите осколками скла з розбитих вікон. Я відсунув від неї уламок скла, відтягнув її убік”, – сказав Тимофій.

Тимофій Потеряйло навчається у 8 класі в ліцеї №130. Вчителі кажуть, хлопець завжди відрізнявся свідомим поглядом на життя.

“Він завжди хотів бути в центрі подій, десь проявити себе. Вихована, розвинена, творча та креативна дитина, він цікавиться багато чим. З початком війни він з іншого боку проявив себе: разом з родиною (бабуся, мама) він волонтерить”, – зазначила класна керівниця Тимофія Людмила Панова.

Він вже має відзнаку від рятувальників та тепер отримав нагороду від міста.

“Ми вважаємо, що це наш міський герой, який своїм прикладом яскраво демонструє позицію всіх дітей України. Ця позиція формується завдяки тому, як дітей виховують в освітніх закладах Дніпра, як дбають про їхнє патріотичне виховання, наскільки вони свідомі й розуміють свою приналежність до цього суспільства”, – сказала заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко

Хлопець зізнається, почуває себе ніяково, адже робить добро не заради нагород.

“Я їздив туди, щоб допомогти людям. Я не хотів привертати до себе увагу або ставати героєм новин. Моя мета була просто допомогти людям, які цього потребують”, – сказав Тимофій.

Робота надзвичайників надихнула Тимофія. Хлопець вирішив: після закінчення школи опанує професію рятувальника.

Читайте також: У Дніпрі жінка намагалася продати дворічного сина за 1 млн грн

https://www.youtube.com/watch?v=BoVQIefbMWY