Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Творчість та пам’ять про загиблих: у Дніпрі відкрилась виставка художниці Ірини Горденко

Відчуття затишку і спокій. Саме такі емоції викликають роботи дніпровської художниці Ірини Горденко-Чернікової. На полотнах мисткині солодко сплячі діти, обійми з пухнастиками та міські пейзажі. Побачити картини на власні очі можна на виставці, яка проходить у музеї АТО.

“Я спочатку була дуже здивована. Бо це дуже такі дивні і водночас дуже приємні відчуття. І я кажу, звісно, давай. І вона малювала мою картину. Скидувала мені фотографію процесу як це відбувалося”, – зазначила відвідувачка виставки Анна Панова.

Виставка картин Ірини Горденко-Чернікової – це спроба дати людям відпочити через живопис, відволіктись від буремних думок.

“На цій виставці є одна картина. яка прям особлива у контексті зараз. Тому що там на зворнотньому оборті написані імена людей, яких я знала особисто, або знали мої друзі, які вже не з нами, які загинули на цій війні”, – розповіла художниця Ірина Горденко-Чернікова.

Кожен охочий може закарбувати імена загиблих родичів, друзів та знайомих, яких зібрала війна, на білому аркуші біля картини “Бавовна”.

“На жаль, я не дуже володію цим мистецтвом, не дуже розуміюся, лювлю якесь загальний такий враження і загальний аромат цих картин”, – сказала відвідувачка виставки Світлана Івлева.

Виставка триватиме місяць. Її можна відвідати в години роботи музею. Деякі з картин можна придбати.

Читайте також: У Дніпрі учасники Університету третього віку відвідують заняття з китайської гімнастики