Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Треба негайно відновити єдність 128 бригади ТрО”, – Андрій Денисенко закликав уникати дезорганізації бойових колективів

За останню добу у двох взводах одного з підрозділів ТрО, 12 бійців з контузіями різного ступеню тяжкості. За попередній тиждень був лише 1. Про це повідомив Андрій Денисенко.
 
“Кожен день на фронті я ходжу, бігаю і повзаю на нулі між усіма передовими позиціями нашої роти – під мінометними, танковими, авіаційними обстрілами і просто стрілкотнею к@ц@пських дашек та утьосів.
 
Маю збиті й порвані у кров ноги, маю затятість і волю вистояти і перемогти, але не маю навіть рації, важкої зброї та повноважень змінити критичну ситуацію, коли сотні людей з нашого батальйону перетворені на живі мішені, які майже безкарно розстрілює ворог.
 
І тому маю повне моральне право та обов’язок сказати те, що я зараз кажу.
Наші хлопці героїчно понад тиждень протрималися без зв‘язку, постачання, бронетехніки, з мінімальною вогневою підтримкою, на підножному кормі та ентузіазмі. Хоча нам казали, що це на 1, максимум 2 дні.
 
При цьому ніхто не побіг, не залишив позицій, не зрадив. Але щоби уникнути непоправного – дальших втрат особового складу на даному напрямку і серед військовослужбовців тероборони ЗСУ взагалі – потрібні конкретні кроки від вищого військово-політичне керівництва, а саме:
 
1. Припинити, нарешті, надавати слабкоозброєним легкопіхотним частинам ТрО самостійні райони оборони, а використовувати їх повністю або окремими підрозділами лише на посилення у межах районів оборони лінійних бригад та батальйонів ЗСУ. А якщо таке трапилося, як у нашому випадку, негайно виправити цю помилку.
 
2. Поставити на жорсткий контроль забезпечення зв‘язком, водою, продовольством, техзасобами, озброєнням і БК частин і підрозділів, які виводяться на лінію зіткнення, у передові позиції. І не допускати на нулі ситуацій, як у нашій частині, коли ми сліпі, глухі й беззубі бомжуємо по посадках, збираючи воду і продовольство, залишені нашими попередниками.
 
3. Необхідно уникати дезорганізації бойових колективів, зберігати готові системи військової та логістично-постачальної взаємодії. В нашому випадку – треба негайно відновити єдність 128 бригади ТрО, всі батальйони якої, включно з нашим, розірвані і розкидані по різних ОУВах, областях, придані іншим бригадам, а насправді виявилися нікому непотрібними безхатченками і безбатченками.
 
І це лише тому, що якомусь параноїку-неадеквату в ОПУ здалося, що наша бригада дніпровського формування – «приватна армія Корбана», яку треба порвати з остервенінням рашистів, запхавши у найглибші дупи цієї війни.
 
Сподіваюся, мене почують. А як ні – нехай приготуються нести відповідальність за все”, – написав Андрій Денисенко.