Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Святковий концерт, нагородження педагогів: дніпровська дитяча музична школа № 14 відзначає 50-річний ювілей

Дніпровська дитяча музична школа № 14 святкую свій ювілей. Із цієї нагоди у закладі влаштували святковий концерт. На сцені закладу цього вечора виступили учні, викладачі школи.

«Це одна з провідних мистецьких шкіл Дніпра, яка дійсно своєю щоденною кропіткою працею це доводить. Це колектив професійних педагогів і талановитих учнів. Сьогоднішній святковий концерт це довів. Відзначили педагогів, співробітників музичної школи подяками, грамотами від мерії за їхню роботу, вклад у розвиток мистецької освіти. Конкурс до цієї школи 2-3, а інколи і 4 дитини на одне місце. Музична школа — це навчання, виховання майбутніх музикантів, якими обов’язково пишатиметься Дніпро, які прославлятимуть наше місто», — зазначив заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Директорка дніпровської дитячої музичної школи № 14 Наталія Томак свого часу закінчила цей заклад. Після музичного училища прийшла працювати у школу, а останні два роки її очолює.

«У цій музичній школі все моє трудове життя. У нас працює 29 талановитих, професійних викладачів, із яких половина — теж випускники школи. А троє працюють із дня існування школи. Є випускники, які стали народними артистами України. Це і Сергій Ковнір, Володимир Плетнер, Ольга Кутакова. Пишаємося учнями, які посідають призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах», — каже Наталія Томак.

Алла Дюдіна — одна з тих викладачок, яка почала працювати у музичній школі № 14 від моменту її створення, і нині продовжує викладати.

«Для мене ця школа, без перебільшення, — рідний дім. За ці роки школа має тисячі випускників. Багато з них пішли у музичну професію. І музика стала справою їхнього життя. Сьогодні при навчанні музиці намагаємося розвивати у наших учнів ритм, їхню творчу натуру. Мушу сказати, що сьогодні діти – це нова формація, таких ми не бачили 50 років тому. Любимо з ними працювати. Ми навчаємо їх, а вони нас», — додала пані Алла.

Читайте також: Дніпро без води та світла. Наслідки ракетної атаки. Екстрені відключення світла