Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ТruCAM у Дніпрі: патрульна поліція ловить порушників на новій ділянці

Тепер пролетіти на червоний або продемонструвати дніпрянам гучний вихлоп свого автомобілю не вийде. У місті з’явилась нова ділянка з TruCAM. Де на порушників чергує екіпаж патрульної поліції?

Працюють поліцейські на аварійно-небезпечних ділянках і місцях концентрації ДТП. До Запорізького шосе, вулиці Малиновського та Кротова відтепер додався ще проспект Олександра Поля.

Дозволена швидкість руху по місту 50 км за годину. Зупиняти водіїв будуть у разі перевищення норми.

“Наводимо прилад, на екрані якого є хрестик, який фіксує саме автомобіль, який ми будемо вимірювати. Фіксуємо автівку, аж до зупинки транспортного засобу. В кінці ще робиться відео та фотографія, щоб, скажімо, як доказ ми могли показати водієві”, – розповіла інспекторка патрульної поліції Ірина Шевцова.

У прилада є похибка у 2 кілометри. Тому правопорушенням вважається, коли водій їде швидше 72 км за годину. Під час нашого спілкування з поліцейською, водій іномарки почав показово порушувати правила. На жаль, таке відбувається доволі часто, каже Ірина.

“Поки ми з вами спілкувалися, скажімо, в нашому місті дуже багато водіїв, які, як тільки ми відвертаємося, намагаються, або коли ми стоїмо, вони можуть пригальмувати біля нас, проїхати повз наш автомобіль і знову натиснути на газ”, – каже Ірина Шевцова.

Дії цього водія були незаконними та небезпечними для оточуючих, наголошують патрульні. Адже поруч знаходиться пішохідний перехід та виїзди з дворів будинків.

“З початку цього року на приладахTruCAM зафіксовано і притягнено до відповідальності 1066 правопорушників. На них складено матеріали”, – повідомив старший інспектор пресслужби управління патрульної поліції Дніпропетровської області Павло Карманов.

Штрафи за перевищення швидкості на 20 або 50 кілометрів за годину становлять 340 і 1700 гривень відповідно.

Читайте також: Гендерна нерівність, відсутність умов і втрата жіночності: що кажуть жінки про службу в ЗСУ