Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«І красиво, і москаля можна зв’язати»: у Дніпрі пройшов майстер-клас з плетіння паракордових браслетів

Браслети з паркордудля військових. У волонтерському центрі «Вузлик Допомоги» зазвичай плетуть маскувальні сітки. Час від часу проводять майстер-класи з виготовлення патріотичних оберегів для захисників, аби залучити більше дніпрян до волонтерства.

Пані Наталія робить браслет для свого сина – військового. На майстер-класі вдруге і вже знає, що треба робити.

– А для кого ви робите?

– Для сина.

– Він у вас на фронті?

– Не на фронті, але військовий.

– А ви вже комусь робили?

– Внуку маленькому. Він дуже пишався, до школи брав. Це я так захотіла. Щоб була частичка мене біля нього.

Подібний захід у центрі «Вузлик Допомоги» проводять не вперше. Таким чином хочуть долучити до волонтерства більше дніпрян.

«Будемо плести патріотичні синьо-жовті браслети, а також дівчата будуть плести із камуфляжних мотузок, які не видно здалеку. Кожна з дівчат обирає, для кого вона буде плести. У декого з них є рідні на фронті, а у когось син, зять або дочка. Для них це можливість передати частинку душі. Ну і, звичайно, кілька метрів міцної мотузки не бувають зайвими», – зазначив Олесь Борода.

Військовим подобаються патріотичні браслети, тож замовлень вистачає.

«Дівчатка роблять не тільки своєму рідному синові чи братові чи комусь, а й на цілий підрозділ. Інколи роблять і по 20, по 30. Останній раз дівчатка зробили 150 і відправили їх для 93-ї бригади», – сказав Олесь Борода.

Волонтерка Катерина приходить до штабу кожні вихідні. Плете маскувальні сітки та спілкується з подругами.

«Я дуже люблю спілкуватися зі своїми подругами, бо всі працюють, у всіх мало часу. А тут ми приходимо, і поки спілкуємося, дуже гарно поплели. Мені подобається монотонна робота, ручна робота, бо це дозволяє дуже добре відволіктися. Якось собі прийшов, поплів і якось відволікся від поганих речей», – сказала волонтерка Катерина.

«Вузлик Допомоги» розпочав свою роботу з першого дня повномасштабного вторгнення. Окрім сіток, тут виготовляють окопні свічки.  А ще збирають вторсировину і на виручені кошти купують військовим корисні речі.

«Ми колись рахували приблизно, скільки сіток ми вже виготовили. Це більше 2 тисяч. Волонтерів пройшло більше тисячі точно за цей період, навіть більше. На вихідних може бути до 30-40 людей, а в будні дні – 20. Зараз у нас є вже бригади постійні, з якими ми співпрацюємо. Це десь мабуть 5 таких бригад. А так дають вже наші телефони, тому ми допомагаємо будь-якій бригаді, яка до нас звернеться».

Замовлень на маскувальні сітки багато, а рук не вистачає. Волонтери будуть раді і міцній бавовняній тканині будь-якого кольору, її потім пофарбують.

Читайте також: Безхатченки Дніпра поїдуть до Норвегії. Дніпровський міський центр соціальної допомоги взяв участь у міжнародному проєкті