Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Срібна миля». У Дніпрі на черговій безкоштовній екскурсії показали, де мешкав середній клас Катеринослава

У Дніпрі  регулярно проходять безкоштовні екскурсії. Сьогодні вона була присвячена «Срібній милі». Так деякі називають ділянку в центрі міста, яка тягнеться вулицями Володимира Моссаковського, Архітектора Олега Петрова та  Гоголя. Назва виникла на противагу «Золотій милі», яка розташована поруч і на якій у часи Катеринослава мешкали представники вищих верств населення.  

«На «Срібній милі» мешкали викладачі, будівельники, дрібні чиновники. Тож ми зможемо подивитися, як мешкав середній клас Катеринослава. На жаль, небагато збереглось об’єктів з тих часів. Багато було знесено. Втім, на їхньому місці були збудовані сучасні та цікаві будівлі, розкажемо трохи і про них. Екскурсія це не завжди про архітектуру або пам’ятники. Часто це історії людей, які тут мешкали. А на цій ділянці нашого міста мешкало багато цікавих особистостей», — зазначив Євген Іванов, сертифікований гід, член Всеукраїнської асоціації гідів.

Послухати екскурсію завітало близько 40 людей. Серед них і пані Марія. Жінка мешкає у Дніпрі з червня 2022 року. До цього жила в Кирилівці, але через окупацію була змушена покинути рідний дім.

«Дніпро для мене не чуже місто. Я тут народилась, навчалась. Переїхала до Кирилівки в 1991-му, коли вийшла заміж. Після повномасштабного вторгнення були думки виїхати за кордон, але врешті вирішили залишитись в Україні, поїхати до Дніпра. Я регулярно відвідую подібні екскурсії. Це цікаво, я далеко не все знаю. Плюс я все ж таки за ці роки трохи забула Дніпро. Отже, тепер знайомлюсь наново», — каже пані Марія.

«Безкоштовні екскурсії в Дніпрі відбуваються щотижнево. Наступна — 3 квітня. Реєстрація на неї буде відкрита 28 березня. Усю інформацію про екскурсії можна знайти на наших офіційних сторінках у фейсбуці, або телеграмі. Записатися на екскурсію та отримати консультацію можна і за телефоном (067) 602-60-90», — нагадала начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра Ольга Стасенко.

Читайте також: Збирають кришечки, в’яжуть шкарпетки та килимки, шиють спідню білизну. У Дніпрі бабусі активно допомагають ЗСУ