Site icon Телеканал «ДніпроTV»

SPIV BRATIV у Дніпрі: концерт і збір коштів на ЗСУ

«Москва згоріла та втонула», «Чорнобаївка» та «В городі Херсоні». Саме ці пісні лунали 30 жовтня на сцені Театру драми та комедії у Дніпрі. Черкаський гурт SPIV BRATIV завітали у наше місто з благодійним концертом, під час якого збирали кошти на потреби армії.

Концерт розпочався з благодійного аукціону. Один з лотів — прапор з логотипом благодійного фонду та підписами учасників гурту.

Як тільки всі лоти були розіграні на сцені з’явилися і хлопці з гурту СпівБратів і запалили сцену театру драми та комедії.

«Мені дуже подобається «Москва згоріла і втонула» – це просто «топ», коли затонув той корабель я був фанатом цього треку. Хоч війна і йде навіть зараз, такі концерти дуже важливі, аби підтримати моральний дух українців, показати що ми не зламні і йдемо до кінця з гарним настроєм», – каже глядач Артем Буряк.

Такої ж думки і інші глядачі концерту.

«Люди хочуть провести вечір у колі молоді. Я вважаю, що це дуже важливо збирати людей, проводити такі заходи. Вони напевно запалюють, вони підтримують нашу українську культуру та показують приклад молоді», – сказала глядачка Олена Чайковська.

«І підтримка духу і україномовна культура, все що пов’язує нас, укрїнців між собою, все що нас об’єднує це дуже потрібно, особливо зараз», – розповіли глядачки Ліана та Тетяна.

Такі концерти хлопці відіграли вже у понад 20 містах України і ось приїхали у Дніпро. Раніше вони вже бували у нас, але виступали виключно для військових.

«Ми були у Дніпрі досить часто. Тут є вже знайомі вулиці, знайома набережна. Звісно ми очікуємо всіх пошанувачів нашої музики, сподіваємося, буде затишний та теплий прийом. Тим більше, коли ми дивимося аналітику ютуба, я бачу, що наша пісня там вкладці популярних у місті Дніпро, а це значить, що у нас є шанувальники у місті Дніпро, і ми мріємо зустрітися із ними», – зазначили солісти групи SPIV BRATIV.

І дійсно, глядацький зал був заповнений повністю. Концерт в першу чергу – благодійний. Всі гроші з аукціону та від мерчу, який продавався при вході на концерт – були передані до дніпровського благодійного фонду.

«Дуже приємно працювати з людьми, які допомагають Україні та армії. Збираємо гроші під час концерту на 54 бригаду імені гетьмана Івана Мазепи», – сказала координатор напрямків допомоги ЗСУ та ТРО в благодійному фонді «Peremoga» Анна Вернигор.

Читайте також: «Щасливого Геловіну!»: у Дніпрі відзначили містичне свято