Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Спецслужби рф вербували дніпровських підлітків для антисемітських провокацій

За рахунок вербування неповнолітніх українських юнаків спецслужби рф намагалися розпалити антисемітські настрої на Житомирщині, а також у Дніпрі, Львові та Вінниці. За даними слідства, у Телеграм-каналі діяв чат спільноти «Молодіжний націонал-соціалістичний батальйон». Його створив і адміністрував 14-річний житель Дніпра. Про це повідомлять в СБУ.

До складу групи входили 13-17-річні учні місцевих шкіл. Для їх дистанційного вербування спецслужби рф створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал.

Отримані таким чином медіафайли російські спецслужби «розганяли» у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

Задокументовано як представники російських спецслужб закликали їх до вчинення актів вандалізму на місцях пам’яті жертв Голокосту.

Наразі за всіма викритими фактами триває розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого за трьома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого);
▪️ ч. 1 ст. 300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, які пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію);
▪️ ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Читайте також: У Дніпрі дівчина пограбувала 120 маршрутку